Bugarska: GERB i Ujedinjeni patrioti se sastali kako bi razgovarali o budućnosti Vlade

Bugarska: GERB i Ujedinjeni patrioti se sastali kako bi razgovarali o budućnosti Vlade

Događaji u Bugarskoj brzo se razvijaju, nakon odluke premijera Bojka Borissova da zatraži ostavku troje ministara, za koje se govori da su povezani sa Pokretom za prava i slobode turske manjine (MRF).

Tako će se u četvrtak, prema najavi bugarskog premijera, sastati Savet koalicije (GERB i Ujedinjeni Patrioti) koji će razmotriti plan za stabilnost države.

Borissov je najavio predstojeći sastanak s vladinim partnerima tokom tradicionalnog obraćanja pred sastanak Saveta ministara.

„Treba nam plan stabilnosti, uključujući opozicione stranke, da bismo se dogovorili šta će se desiti u narednim mesecima. Niko to ne može sam“, izjavio je Borissov.

Premijer je napomenuo da su “Ujedinjeni patrioti” njihov jasan partner u Vladi.

„Njihova želja da ova Vlada podnese ostavku neće poboljšati njihovu situaciju, mogu da potpišem ugovor s njima ili će u oktobru-novembru njihova situacija biti veoma loša. Uz dužno poštovanje Hrista Ivanova i njegovih saradnika, koji me pokušavaju privesti pravdi, nikad nisam vidio i ne poznajem nikoga iz Vrhovnog suda kako bih nešto predodredio, a oni nikad nisu sa mnom razgovarali. Neka pravosuđe, sudije i tužitelji deluju kako smatraju prikladnim. Doći će vreme i njihovi glasači će ih pitati „s kime ćete vladati?“. Očigledno je da igraju sa MRF-om. Jasno smo to rekli – naši partneri su stranke“, dodao je Borissov./ ibna