Bugarska: GERB-SDS vodi sa 21.4% u novoj Galupovoj anketi

Bugarska: GERB-SDS vodi sa 21.4% u novoj Galupovoj anketi

Kada bi se izbori za Narodnu skupštinu Bugarske održali danas, GERB -SDS bi dobio 21,4%, „Nastavljamo promenu“ 15,2%, Socijalistička partija (BSP) 13,4%, Postoji Takav Narod (ITN) 12, 3%, Demokratska Bugarska 12,1%, manjinski MRF – 11,4%, „Ustajte – Mafija napolje“ 4,1%, „Revival“ 3,3%, VMRO 2,2%, dok bi ostale stranke glasale 4,6% građana. To pokazuje Gallup International istraživanje izbornih stavova.

Podaci pokazuju „buket“ formacija nakon GERB-SDS-a, koje se takmiče za drugo mjesto. Istraživanje jasno pokazuje kako se odražava nova formacija „U kontiuitetu za promene“, koja uključuje birače iz drugih protestnih stranaka, uzrokujući pomake koji nisu stabilni. Očekuje se da će u narednih mesec i po dana trendovi biti jasniji.

Nova stranka mnogo više apeluje na biračko telo koje bi inače glasalo za Demokratsku Bugarsku. Mnogi glasači koji su bili ili su već bili u izbornoj jedinici ITN takođe se kreću ka novoj formaciji. Čak i pristalice inače tvrdokorne BSP, pa čak i GERB -a, pokazuju interesovanje za novu stranku.

50,6% birača kaže da će glasati na izborima. 22,6% kaže da će verovatno glasati. To znači da interesovanje za izbore raste. Ostaje da se vidi da li će i kakav uticaj imati spajanje dve vrste izbora, ali u ovom trenutku se može očekivati veća izlaznost u odnosu na izbore 11. jula. / ibna