Bugarska: GERB vratio mandat za formiranje Vlade

Bugarska: GERB vratio mandat za formiranje Vlade

Prihvatam odluku Izvršnog odbora GERB-a da vrati mandat za formiranje Vlade, i o tome ću obavestiti predsednika i Parlamentu.

To je rekao bivši premijer Bojko Borisov na video snimku na Fejsbuku. Borisov je održao govor iz svog doma, a za stolom sa njim bili su mandatar Daniel Mitov, potpredsednik vlade Tomislav Dončev, Kostantin Angelov, gradonačelnica Sofije Jordanka Fantakova, Cveta Karajančeva i Desislava Atlasova iz GERB-a.

Stranka „Postoji takav narod“ neće formirati Vladu; oni se plaše i neće se ponašati odgovorno poput nas, rekao je Borisov i pozvao da se plenarna sednica Parlamenta emituje što je više moguće kako bi svi mogli da vide šta se dešava.

To su neiskusni ljudi, neodgovorni, vođeni samo mržnjom. Ne uspevaju u svemu što rade, prokomentarisao je premijer u ostavci.

„Video sam kako su glasali za preko deset hiljada leva plate. Video sam kako ulaze u službeni „mercedes“. Video sam kako je obnovljena najzlobnija praksa u parlamentu – glasanje tuđim karticama – i to od strane “Postoji takav narod “, rekao je Borisov i dodao da su„ juče mafijaši doveli pravnike u Parlament. Do podne, advokati su u sudnici ili u kancelarijama, a popodne će pozvati državnog tužioca ili vrhovnog sudiju da ih izveštavaju o tome šta rade. Tamo će ih zgnječiti. To će biti doslovno zavisnost sudija. Da ne spominjem laži o većini, i ponašanje: tata će mi kupiti bicikl, ali drugi put“, prokomentarisao je Borisov.

Kako je istakao, za dva meseca biće vanredni izbori i ponoviće se isti scenario. Borisov je priznao da će GERB, ako ne prvi, sigurno biti drugi.

“Žele da zamagle stvari, da lažu, da varaju. Ne zavaravajte se njima. Bugari su vrlo mudar narod. Ljudi nam nisu dali otvorene ruke“, rekao je Borisov, dodajući „učinili smo mnogo i moramo još puno toga da promenimo i učinimo“, zaključio je Borisov. / ibna