Bugarska: Intenzivan saobraćaj na granicama sa Turskom i Rumunijom, restrikcije ulaska iz rizičnih zemalja

Bugarska: Intenzivan saobraćaj na granicama sa Turskom i Rumunijom, restrikcije ulaska iz rizičnih zemalja

Pojačan je saobraćaj na bugarskim graničnim prelazima sa Turskom i Rumunijom, posebno u traci za kamione. Pored toga, uvedena su ograničenja za dolaske sa odredišta koja su identifikovana kao rizična za koronavirus.

Na granici sa Severnom Makedonijom, putnici koji stižu sa rizičnih odredišta ulaziće u državu samo preko graničnog prelaza Giueshevo – Deve Bair.

Na graničnom prelazu mosta na Dunavu iz Vidina prema Rumuniji i na prelazu Kardam, saobraćaj je gust na teretnom izlazu.

Stranci, uključujući Bugare, koji putuju u Rumuniju iz Italije, Kine, Irana i Južne Koreje, bez obzira na vrstu prevoza kojim putuju, nakon ulaska će morati da idu u obavezni 14-dnevni karantin. Pošiljke veće od 3,5 tone izuzete su od saobraćajnih ograničenja. Ove mere i ograničenja odnosiće se i na pomorski i unutrašnji plovni put, saopštile su vlasti.

Na granici sa Srbijom donesena je privremena zabrana ulaska na teritoriju Srbije za strance iz Italije, Narodne Republike Kine, Južne Koreje, Irana i Švajcarske. Zabrana se odnosi na sve putnike, uključujući strance koji prolaze kroz Srbiju. Od 08:00 12. marta 2020. do revizije odluke, tranzit ljudi i vozila kroz granične prelaze Oltomantsi, Strazimirovci i Bregovo obustavlja se i preusmerava na graničnu stanicu Kalotina, za prevoz u Srbiju i iz nje.

Saobraćaj se odvija bez problema na svim prelazima grčko-bugarske granice kod Kulate.

Na granici sa Turskom na prelazima Kapitan Andreevo i Lesovo, saobraćaj je pojačan na traci za kamione./ ibna