Bugarska: Nastavljamo da podržavamo naše građane, kaže Borisov

Bugarska: Nastavljamo da podržavamo naše građane, kaže Borisov

Već drugi mesec penzioneri u Bugarskoj će dobiti dodatnih 50 leva uz penzije, a premijer garantuje i da je obezbeđena izgradnja savremene infrastrukture u zemlji.

Prema bugarskom premijeru Bojku Borisovu, svi bugarski penzioneri u septembru će dobiti dodatak na penziju od 50 leva (25 evra). On je rekao da je za ovu svrhu izdvojeno više od 106 miliona leva, namijenjenih za 2,1 miliona penzionera.

Sredstva će, kako je rekao, danas biti prebačena na račune NSSI, a drugi uzastopni mesec najugroženiji bugarski građani dobiće dodatnu podršku.

„Planiramo da izdvojimo isti dodatni iznos za oktobar. Situacija u svetu nije laka i mi nastavljamo sa naporima da budemo u mogućnosti da pružimo podršku svakom građaninu Bugarske“, rekao je premijer, koji je na svom Facebook profilu preneo video sa svog sastanka.

Pored toga, Bojko Borisov je primetio da su infrastrukturni projekti uvek bili u središtu pažnje vlade, jer predstavljaju prioritet uprkos poteškoćama sa kojima se suočava tokom pandemije koronavirusa. S tim u vezi, s obzirom da je cilj vlade još bolji, brži i sigurniji put za svakog Bugarina, on je najavio da je danas kabinet izdvojio 379 miliona leva za modernizaciju oko 69 km puta Vidin-Botevgrad između raskrsnice Makresh i obilaznica Montana.

Trasa Vidin-Botevgrad glavni je projekat u investicionom programu RIA-e i Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova, jer će modernizacija trase mosta Dunav II obezbediti brzu vezu između Hemusa, Trakije i Struma autoputevi.

Zaključno, premijer je rekao: “Nastavljamo. Ljudi bi trebali znati da smo obezbedili izgradnju vrhunske i moderne infrastrukture”. / ibna