Christodoulides: Kipar je bezbedna turistička destinacija

Christodoulides: Kipar je bezbedna turistička destinacija

Kiparski ministar spoljnih poslova Nikos Christodoulides učestvovao je danas popodne na drugoj telekonferenciji ministara grupe zemalja članica EU na inicijativu nemačkog ministra spoljnih poslova Heiko Maasa, radi razmene mišljenja i koordinacije u vezi sa promovisanjem i olakšavanjem politika koje imaju za cilj ponovno pokretanje turističke industrije u EU i postepeno ukidanje ograničenja na osnovu smernica Evropske komisije.

Telekonferencijama su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Španije, Italije, Francuske, Austrije, Grčke, Hrvatske, Portugala, Malte, Slovenije, Bugarske i Holandije, koji pored Kipra predstavljaju popularne turističke destinacije za nemačke turiste.

Nikos Christodoulides se u svom govoru osvrnuo na pozitivne rezultate koje je Kipar zabeležio u borbi protiv pandemije usvojivši blagovremene mere za sprečavanje širenja bolesti, što sada Kipar ističe kao sigurnu turističku destinaciju. Nikos Christodoulides predstavio je opšti plan Republike Kipar za nastavak poslovanja turističke privrede, kao i mere za obezbeđivanje dobrih epidemioloških podataka koji se smatraju prioritetom vlade. / ibna