Crna Gora: Abazović posetio ANB i naglasio da u zemlji nema strane vojske

Crna Gora: Abazović posetio ANB i naglasio da u zemlji nema strane vojske

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posetio je danas Agenciju za nacionalnu bezbednost (ANB) gde je razgovarao sa direktorom Dejanom Vukšićem i njegovim saradnicima.

„ANB u punom kapacitetu štiti nacionalne interese Crne Gore i za sve svoje aktivnosti ima aktivnu podršku Vlade. Sa direktorom Vukšićem sam razmenio razmišljanja o svim bezbednosnim izazovima u našoj državi i mogu da konstatujem da smo zajednički posvećeni ostvarivanju ciljeva u korist države Crne Gore. U ovom trenutku, mir, stabilnost i razvoj predstavljaju prioritete, a ANB daje veliki doprinos takvim procesima,“ istakao je potpredsednik Abazović.

Abazović i Vukšić posetili su nekoliko glavnih sektora rada ANB i uverili se u profesionalni i posvećeni rad službenika. Konstatovali su da je saradnja ANB sa međunarodnim partnerima na izuzetno visokom nivou, što ukupno utiče na povećanje kredibiliteta Crne Gore i njenih službi.

Tokom razgovora, Vukšić je Abazovića upoznao sa glavnim aktivnostima koje ANB preduzima u ovom trenutku. Takođe, oni su razmenili mišljenja i o prioritetnim projektima koje ANB treba da sprovede u narednom periodu.

„Medijski natpisi koji svakodnevno pokušavaju da bace senku na rad službi bezbednosti ili unesu razdor među rukovodiocima su potpuno netačni i deluju sa ciljem urušavanja institucija sistema i narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore. To nećemo dozvoliti. Odlučni smo da raskrstimo sa kriminalom, ekstremzimom i od Crne Gore učinimo naprednu, progresivnu i bogatu državu za sve njene građane. Uveren sam, ANB i svi njeni službenici su u potpunosti posvećeni tom cilju“, zaključio je Abazović.

Sastanku je prisustvovao i Miodrag Laković, savetnik potpredsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

Abazović je ranije na društvenim mrežama objavio video izjavu u kojoj je rekao da nikakve strane vojske u Crnoj Gori nema, niti će je biti.

On je pozvao građane da ne nasedaju na svakodnevnu propagandu, koja kako je kazao, ima za cilj da naruši međunacionalne odnose u Crnoj Gori. Abazović kaže da će takvih tekstova u medijima, verovatno, narednih dana biti sve više.

“Dajte da zajedno sve učinimo da zaštitimo nacionalne interese i idemo putem progresa i evropske budućnosti Crne Gore! Tu smo da garantujemo mir i stabilnost i potpuno poštovanja zakona i Ustava Crne Gore”, poručio je Abazović u video izjavi.

“Agencija za nacionalnu bezbednost u punom kapacitetu štiti nacionalne interese Crne Gore i za sve svoje aktivnosti ima aktivnu podršku Vlade”, saopštio je potpredsednik Vlade Crne Gore.