Crna Gora: Abazoviću ugrožena bezbednost a on se oseća “vrlo relaksirano”

Crna Gora: Abazoviću ugrožena bezbednost a on se oseća “vrlo relaksirano”

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, rekao je u utorak novinarima da se oseća “vrlo relaksiran” iako je policija došla do saznanja da Kavački klan planira da izvrši atentat na njega.

“Spreman sam da platim bilo koju cijenu. Svi moramo da se založimo”, kazao je Abazović i dodao da istinu ne može niko zataškati.

Abazović je rekao da ne želi da komentariše presretnutu komunikaciju navodnih članova Kavačkog klana, ali da želi da pohvali menadžment Uprave policije.  Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u ponedeljak je saopšteno da “organizovane kriminalne grupe, prvenstveno kavačka, preduzimaju aktivnosti koje ugrožavaju bezbednost potpredsednika Vlade Dritana Abazovića”.

U saopštenju se navodi da su službenici policije, radeći na rasvetljavanju ubistva koje je u nedelju počinjeno u Mojkovcu, došli do saznanja koja ukazuju na postojanje potencijalnog rizika po bezbednost nosilaca najviših državnih funkcija.

„Prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju na njihovo hapšenje i procesuiranje zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života Abazovića“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da su preduzete dodatne mere i radnje na zaštiti bezbednosti Abazovića, svesni činjenice da su pripadnici kavačke kriminalne grupe deo širih regionalnih struktura, sa veoma jakim vezama na transnacionalnom nivou, čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih dela.

Crnogorska policija nedavno je uhapsila Slobodana Kašćelana, koji se smatra jednim od vođa Kavačkog klana. Zajedno s njim je uhapšeno i nekoliko osoba osumnjičenih da su članovi istog klana. Odlukom suda, svi su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.