Crna Gora će biti magnet za investitore, tvrdi Abazović

Crna Gora će biti magnet za investitore, tvrdi Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović rekao je da je Crna Gora otvorena za američke investitore i inovativnosti koje oni donose i pozvao ih da ulažu u Crnu Goru.

„Crna Gora je zemlja sa ogromnim potencijalom i nema sumnje da ćemo u doglednom periodu biti magnet za privlačenje stranih investitora“, kazao je potpredsednik Vlade.

Abazović se danas sastao sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), predsednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Ana-Marijom Kaluđerović.

Abazović je iskazao zadovoljstvo zbog sastanka sa predstavnicima AmCham Montenegro i istakao značaj koje njihovo udruženje ima u unapređivanju poslovnog ambijenta.

Abazović je naglasio da AmCham i Sjedinjene Američke Države u Vladi Crne Gore i njemu lično imaju pouzdanog partnera.

“Predstavnici Američke privredne komore su iskazali želju za još intenzivnijom i otvorenijom saradnjom sa Vladom Crne Gore. Oni su potpredsednika Abazovića upoznali sa aktivnostima koje je njihovo poslovno udruženje imalo u prethodnom periodu sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja američkih i drugih investitora u Crnu Goru. Predstavnici AmCham Montenegro su istakli da kontinuirano rade na poboljšanju poslovne klime kroz negovanje partnerskog odnosa sa Vladom Crne Gore, kako bi se privukli novi investitori i podstakao ekonomski i sveukupni razvoj naše države,” saopšteno je iz Vlade Crne Gore nakon sastanka.

Abazović i predstavnici AmCham Montenegro su razgovarali i o Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“ koji je kreiran 2017. godine. Oni su se usaglasili da je potrebno aktivno raditi na stvaranju poslovnog ambijenta zasnovanog na vladavini prava, kako bi osnažili sigurnost kapitala i privukli što više renomiranih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država i zapadnoevropskih zemalja.