Crna Gora: Demos traži hitan sastanak parlamentarne većine

Crna Gora: Demos traži hitan sastanak parlamentarne većine

Parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u državnim institucijama, zaključilo je Predsedništvo Demos-a.

Na sednici Predsedništva zaključeno je da svi koji su dobili mandate 30.avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu čime bi se, kako su naveli, zaustavili i preokrenuli negativan, sve riskantniji smer društvenih procesa u crnogorskom društvu.

“Umesto inflacije izjava od strane predstavnika estradne politike, uglavnom o odbranama naroda, pokušajmo da odbranimo građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život”, navodi se u zaključcima.

Ocenjeno je da ne samo da nije uspostavljen vrednosno funkcionalan sistem, već da nema ni naznaka da se ide ka tome. Tbog toga je neophodno da predstavnici parlamentarne većine pokušaju da urgentno zaustave negativan, na momente dramatičan tok razvoja crnogorskog društva.

“Parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u samim državnim institucijama”, dodaje se u saopštenju.

Na sednici je naglašeno da razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da vlada, posebno neki njeni segmenti, nisu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, “nedorasli premijer (Zdravko Krivokapić), izabran za to mesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama”.