Crna Gora: DPS će održati vanredni kongres stranke

Crna Gora: DPS će održati vanredni kongres stranke

Predsedništvo crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) predložiće Glavnom odboru da sredinom decembra bude održan vanredni kongres partije.

Cilj kongresa bi trebao da bude pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, kao i unapređenje i dinamizacija rada partije na svim nivoima.

Na sednici, kojom je predsedavao predsednik stranke Milo Đukanović, kako se navodi u saopštenju, Predsedništvo stranke detaljno je analiziralo rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

“Donesena je jednoglasna odluka o upućivanju predloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unapređenje i dinamizaciju rada partije na svim nivoima”, rekli su iz te partije.

Navodi se da je na sednici konstatovano da je podrška više od 143 hiljada glasova na parlamentarnim izborima značajna, jer je ostvarena u izbornom procesu koji je, kako su rekli, pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve.

“DPS ostaje i dalje pojedinačno najača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrednosti savremene Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Predsedništvo je konstatovalo da priznanje rezultata izbora DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, jačanje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

“DPS zahvaljuje svim svojim glasačima na poverenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredelenjima”, zaključili su iz DPS-a.