Crna Gora DPS poziva opoziciju da započne sa radom

Crna Gora DPS poziva opoziciju da započne sa radom

Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore izjavila je da je prekid bojkota opozicije pobeda vladajuće većine i pozvala Demokrate da pokažu odgovoran odnos prema radu Odbora za izborno zakonodavstvo kao i prema odgovornosti koje su preuzeli.

DPS je ponovio da su, nakon brojnih poziva vladajuće većine, Demokrati delegirali dva člana u Odbor koji je formirao DPS sa svojim koalicionim partnerima.

„Sada ih želimo pozvati da preuzmu odgovoran odnos prema poslu i preuzetim obavezama“, saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju kako je činjenica da su Demokrati pogazile svoju nesmotreno datu reč i prekinuli bojkot, što je, kako kažu, hvale vrijedno jer je to mnogo zreliji potez od upornog negiranja stvarnosti.

“Politički život u Crnoj Gori događa se u institucijama, a bojkot je bio loša taktika koja je ovu stranku koštala značajnog dela birača”, navodi se u saopštenju za javnost.

Vladajuća stranka izjavila je da je pobedila prisiljavajući opoziciju da prekine bojkot.

Potpredsednik Demokrata, Momo Koprivica, rekao je da ovo saopštenje DPS-a jasno ukazuje nna prve posledice, kako je naveo, snažnog političkog potresa koji trese redove najvećeg izbornog manipulatora na Balkanu.

Koprivica je naglasio da je postojeći Odbor za izbornu reformu osnovan na temeljima briselskog plana, insistiranjem Demokrata i međunarodne zajednice.

„Sadašnji Odbor nema nikakve veze sa Odborom za kozmetičke promene prema Gvozdenovićevom planu s obzirom da Demokrate nisu učestvovali u tom Odboru. Njeni jedini učesnici bili su DPS i DF, a bio je to još jedan u nizu modela kreiranih za uspostavljanje reformi i promenu izborne volje građana“, rekao je Koprivica./ibna