Crna Gora: Gubitnici na izborima proslavili vlastiti poraz, kaže SNP

Crna Gora: Gubitnici na izborima proslavili vlastiti poraz, kaže SNP

Crna Gora je sinoć videla nešto što Evropa i svet nisu doživeli: gubitnici na izborima slavili su sopstveni poraz, tvrde u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore.

“Branili“ su Crnu Goru od onih koji su ostvarili neverovatnu pobedu na izborima, čistu kao suza. Branili su je, kako kažu, od nas koji ćemo Crnu Goru sada „odneti za Srbiju“. Da nije tužno bilo bi smešno.Hvala našim pristalicama što su ostale u svojim domovima i nijednim gestom nisu isprovocirale „slavljenike“, među kojima su bili i oni koji su uništili Crnu Goru, kao što su: Blažo Đukanović, Verica Maraš, ali i pojedini ministri, poput Nikole Janovića i Milutina Simovića. Nisu oni sinoć branili Crnu Goru, već svoje milione, hidroelektrane, firme, banke i poslovne prostore, plate od 8.000 evra, itd. Znaju to građani dobro, zato su im i rekli jedno veliko NE na izborima”, navode u SNP-u.

Oni dalje dodaju da se predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti čak uživo uključivao sa ovog skupa iako je Telo na čijem je čelu propisalo da se na otvorenom može okupiti najviše sto ljudi.

“Videli smo sinoć koliko poštuju mere koje sami donose. Sinoćnji skup je bio visokorizičan kada je u pitanju širenje virusa i dani pred nama će to pokazati. Ali, kada je u pitanju odbrana države od onih koje nazivaju četnicima sve mere se mogu zanemariti. Iako smo odavno znali da je ovo Telo na izdisaju, sinoć smo dobili i zvaničnu potvrdu toga”, ističu u SNP-u.

SNP zahteva od Uprave policije da saopšti imena lica koja su tražila dozvolu za sinoćnje okupljanje, ko je odgovoran za kršenje čitavog niza mera i preporuka, te zašto policija nije bila onako ažurna u sprečavanju ovog okupljanja kao što je to bila prilikom održavanja litija kojima se protestovalo protiv sramnog Zakona o slobodi veroispovesti.

“Tražimo od nadležnih institucija da što pre zauzmu stav prema odgovornima za sinoćnji skup, da privedu sve oni koji su povredili mere NKT-a i pozitivne propise ove države i da privedu na informativne razgovore sve krivce kao što su to, bez ikakve zadrške, činili prema sveštenicima i slobodnim građanima Crne Gore”, kazali su u SNP-u.