Crna Gora: Kompanija Air Montenegro obavila prvi let

Crna Gora: Kompanija Air Montenegro obavila prvi let

Kompanija Air Montenegro, počela je danas letačke operacije a prvi korisnici su bili članovi nacionalne fudbalske reprezentacije. Kompanija je osnovana pre samo tri meseca i za ovo kratko vreme postala je potpuno operativna.

Izvršni direktor kompanije Predrag Todorović, rekao je da mu je drago što je prvi let organizovan za crnogorsku fudbalsku reprezentaciju do Sarajeva.

„To je i jedan od razloga zašto postojimo – da pomognemo privredu i turizam Crne Gore i sve druge subjekte“, kazao je Todorović novinarima na podgoričkom aerodromu.

On je podsetio da je kompanija 8. februara imala samo jedan papir, odnosno bila je registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) i nije imala ništa više – ni ljude, ni kancelariju, ni kompjutere, ni avione.

„Danas, tri i po meseca kasnije, mi smo jedna funkcionalna kompanija koja ima dva aviona u svom vlasništvu, kompletnu strukturu koja funkcioniše i novi distributivni sistem za prodaju karata. Tri i po meseca kasnije spremni smo da obavimo prvi let i izuzetno smo ponosni na sve to“, poručio je Todorović.

On je saopštio da se bord direktora kompanije, od osnivanja do danas, sastao 20 puta.

„To vam samo govori kolika je bila volja i želja svih nas da ovaj projekat dovedemo do kraja, odnosno početka, i da počnemo operacije“, dodao je Todorović.

Prema njegovim rečima, prodaja karata, koja je počela pre četiri-pet dana, ide odlično i prema očekivanjima.

„Ne bih govorio o brojkama, hiljade karata je u pitanju. Najvažnije je da smo osposobili sistem da funkcioniše i da imamo destinacije za koje postoji interesovanje. Sigurni smo da će ova sezona biti uspešna“, saopštio je Todorović.

On je rekao da je saradnja sa stečajnom upravom bivše nacionalne kompanije Montenegro Airlines (MA) uspostavljena i da se pokušava naći najefikasnije rješenje.

Todorović je najavio i da se drugi avion Air Montenegra priprema i da će u narednim sedmicama i on biti operativan.

Član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Branko Vuković, rekao je da je zadovoljan što nacionalna avio-kompanija ponovo saobraća.

„MA je Aerodromima bio veoma važan partner, tako da se nadam da će ovim novim početkom odnosi Aerodroma sa novom avio-kompanijom biti još bliži i značajniji. Aerodromi će uraditi sve što bude u njihovoj mogućnosti da nova nacionalna avio-kompanija postane okosnica spajanja Crne Gore sa Evropom i svetom“, kazao je Vuković.