Crna Gora: Korak napred ka novoj vladi

Crna Gora: Korak napred ka novoj vladi

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da se politička alijansa složila da formira vladu stručnjaka i da je time ispunila zahteve mandatara, tj. predloge koje je dobijao u zapadnim ambasadama i tokom razgovora sa najmanjom koalicionom listom.

Kako je istakao, tokom formiranja vlade nije bilo ličnih sukoba ili nesporazuma.

„U suštini, to je bio problem različitih pogleda i različitih koncepcija. Odlučili smo da izađemo u susret zahtevima premijera, odnosno predlozima koje je dobio u ambasadama zapadnih zemalja i tokom razgovora sa najmanjom koalicionom listom … Vreme koje je pred nama pokazaće superiornost koncepta za koji smo se zalagali ”, rekao je Mandić.

Podsetio je da njihov izborni program znači promenu spoljne politike, a prva tačka je bila izgradnja različitih odnosa između Srbije i Crne Gore.

„Kada je reč o formiranju vlade, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nas nije kritikovao. Gospodin Vučić i cela Srbija znaju koliko smo mi patili i koliko je srpski narod stradao na ovim prostorima. Rekao je da misli da smo politički pogrešili što smo pristali na stručnu vladu, ali da je to njegovo mišljenje. Smatra da pobeda koncepta koji zagovaraju američki ambasador i grupa crnogorskih oligarha, da u vladi ne bi trebalo da bude srpskih političara, ali da vladu treba da čine ljudi bliski koncernu Vesti i Monitoru, nije dobar način”, rekao je Mandić.

Kaže da je Vučiću rekao da DF ne bi želeo da niko bude proglašen za „debelu mačku“, pod izgovorom da je najmanje trebalo da dobije neko ko je najveći, a da neko ko nije učestvovao na izborima bi trebali dobiti sve.