Crna Gora: Krivokapić će koalicionim partnerima dostaviti predloge za ministre

Crna Gora: Krivokapić će koalicionim partnerima dostaviti predloge za ministre

Mandatar za premijera Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je da će lista kandidata za ministre u novoj ekspertskoj vladi biti dostavljena danas strankama, koje čine tri pobedničke koalicije na izborima 30. avgusta.

U izjavi listu Pobjeda nije želeo da govori o imenima koja će se naći na tom spisku, ističući da juče nije uspeo da obavi intervjue sa svim potencijalnim kandidatima.

„Vodim intervjue sa ljudima koji su prošli prvi krug i sada su u poslednjem krugu. Neki od njih su u inostranstvu i, zbog vremenske razlike, razgovor sa njima zakazan je putem Skype-a kasno uveče, tako da dok ne završim to, ne bih licitirao sa imenima“, rekao je Krivokapić.

Ali, mediji već kalkulišu sa imenima mogućih budućih ministara. Tako su objavili da je kandidat za ministra prosvete profesorka Vesna Bratić, kandidati za ministra zdravlja su dr Vladimit Dobričanin, dr Jelena Borovinić-Bojović i dr Vuk Kadić.

Kao kandidat za ministra pravde pominje se Vladimir Leposavić, pravni savetnik Mitropolije crnogorsko-primorske, dok je Vladislav Vlahović, penzionisani pukovnik, kandidat za ministra odbrane. Za Andriju Jovićevića se priča da je kandidat za ministra unutrašnjih poslova, a Milojko Spaić je potencijalni ministar finansija.

Komentarišući mogućnost da se određene stranke, pre svega Demokratski front, neće složiti s njegovim predlogom, Krivokapić kaže da će u tom slučaju morati da podnesu jasne dokaze za sve tvrdnje koje mogu izneti u vezi sa predloženim kandidatima.

“Spisak kandidata sa njihovim biografijama predaću svim strankama. Stranke mogu insistirati na novim rešenjima samo ako imaju dokaze da su ti ljudi povezani sa kriminalom, da su umešani u korupciju i slično”, rekao je Krivokapić.