Crna Gora: Krivokapić demantovao da osniva stranku 28. avgusta

Crna Gora: Krivokapić demantovao da osniva stranku 28. avgusta

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da neće osnovati novu stranku 28. avgusta, kako su to objavili pojedini mediji i članovi vladajuće većine.

“Tvrdim da to neće biti 28. avgusta, kao što su planirali određeni mediji i politički analitičari, kao i, po meni, potrošeni političari, koji čitavog života spinuju određene laži i ostaju živi”, kazao je Krivokapić novinarima tokom posete Opštini Pljevlja.

Iz Demokratskog fronta su ranije rekli da će premijer Zdravko Krivokapić oformiti Demohrišćansku stranku. Poslanik DF-a Milan Knežević kazao je da će premijer to učiniti 28. avgusta na Veliku gospojinu.

“Ne znam šta se to sa nama desilo. Toliko laži kola medijima da bih zamolio da napokon dođemo do onoga što je najvažnije, da više pričamo o projektima a da se manje bavimo dnevno-političkim stavovima određenih političkih subjekata, političkih analitičara, naručenih istoričara”, rekao je Krivokapić.

Govoreći o ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 4. septembra rekao je da taj događaj “ne mogu spriječiti pojedinci kojima čitav život nešto smeta”. U poslednjih nekoliko dana u javnosti se pojavljuje sve više pretnji protivnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zbog toga što je ustoličenje Joanikija planirano baš na Cetinju. U jednoj od poruka je rečeno da se to “može uraditi bilo gde ali ne i na Cetinju”

“U Crnoj Gori ustoličenje mitropolita je jedan od najdostojnijih činova koji se dešava i naravno to je sve narodna radost. Tu svenarodnu radost ne mogu da poremete pojedinci kojima čitavog života nešto smeta. Mogu da pišu, mogu da se protive, ali oni ne mogu da spreče određene događaje koji će se desiti. To vam ja tvrdim i bez obzira ko šalje takve poruke on je na pogrešnom zadatku. Da li se njemu ne sviđa crkva ili premijer to je njegov lični problem”, rekao je Krivokapić.

Rekao je da država mora da pokaže da je institucija kojoj se veruje i koja je jača “od bilo kakvh vanrednih institucija koje pokušavaju da poremete sve u Crnoj Gori”.