Crna Gora: Krivokapić objavio imena potencijalnih ministara

Crna Gora: Krivokapić objavio imena potencijalnih ministara

“Predstavio sam sastav nove Vlade o kojem će se 2. 12. izjasniti poslanici. Crna Gora prvi put bira ekspertsku vladu, u kojoj su trećina ministara žene. Verujem da će ove novine podržati poslanici u Skupštini i da ćemo opravdati poverenje naroda i zajedno ispisati novu stranicu istorije,” napisao je danas mandatar za crnogorskog premijera Zdravko Krivokapić na svom nalogu na Tviteru.

„Dritan Abazović nominovan je za potpredsednika vlade. Kandidati za ministre su: ministar odbrane – Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova – Sergej Sekulović, ministar spoljnih poslova – Đorđe Radulović, ministar finansija i socijalne zaštite – Milojko Spaić, ministar prosvete, kulture, nauke i sporta – Vesna Bratić, Ministar zdravlja – Jelena Borovinić-Bojović, ministar ekonomskog razvoja – Jakov Milatović, ministar za kapitalne investicije – Mladen Bojanić, ministar javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja – Ratko Mitrović, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović, ministar pravde i manjinskih prava –Vladimir Leposavić “, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Objasnio je da se zbog racionalizacije odlučio za Dritana Abazovića kao kandidata za potpredsednika vlade.

„Vlada zaista želi da sprovede reforme. Svaka kompetentna osoba biće dobrodošla u vladi. Ova vlada nije ni započela i već je oštro kritikovana. Ljudi su više brinuli o imenima nego o viziji buduće Crne Gore. Naša vizija je napredak i prosperitet svakog građanina Crne Gore. Ne želimo da delimo”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, ako vlada postigne bar polovinu onoga što su zamislili za četiri godine, „približićemo se dovoljno da možemo konstatovati da je kvalitet života postao znatno drugačiji“.

„Ovu vladu je formirao premijer i jedino premijer. Nijedna od teorija nije tačna. Da želim vladu koju čine prijatelji i rođaci, ne bih tu pripadao. Nijedan od kandidata nije moj rođak“, istakao je Krivokapić.

 

Dodao je da je „najvažnije da ova vlada počne da radi. Ako mislite da je ime merilo, ne slažem se. Nemam nijednog prijatelja među kandidatima za ministre. Znam te ljude, ali nisu mi prijatelji”, rekao je Krivokapić.