Crna Gora: Krivokapić se sastao sa Tasulasom

Crna Gora: Krivokapić se sastao sa Tasulasom

Predsednik Vlade Crne GoreZdravko Krivokapić danas se u Atini sastao sa predsjednikom Skupštine Republike Grčke, Konstantinosom Tasulasom.

Premijer Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog posete Grčkoj i prilike da sa najvišim zvaničnicima razgovara o mogućnostima saradnje dve prijateljske zemlje. Kako je istakao, Crna Gora i Grčka dele zajedničke tradicionalne i kulturne vrednosti na temelju kojih mogu dodatno unapređivati saradnju u oblastima od obostranog interesa.

Predsednik Skupštine Tasulas zahvalio je predsedniku Vlade na poseti Grčkoj i istakao da je upoznat sa pozicijom Crne Gore u evrointegracijama. Takođe je rekao da veruje da će Crna Gora uspeti da ispuni sve obaveze iz tog procesa.

„Grčka će joj u tome pružiti punu podršku Crnoj Gori“, naglasio je Tasulas.

Tasulas je izrazio uverenje da će se dinamiziranje saradnje sa Parlamentom Crne Gore odraziti osnaživanjem saradnje i drugih grana vlasti.

Sagovornici su se saglasili da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, te da taj proces treba što kvalitetnije i brže da teče.

Predsednik Skupštine Grčke istakao je i značaj koji u grčkoj istoriiji ima i grčki nacionalni junak i vojskovođa, Vaso Brajović, koji je poreklom iz Crne Gore. Sagovornici su nakon sastanka posetili izložbu koja je upriličena povodom 200 godina od početka borbe za nezavisnost Grčke.

Učestvujući u radu 6. ekonomskog Delfi Foruma, Krivokpić je u četvrtak uveče rekao da će Vlada Crne Gore učiniti sve da Crna Gora postane prva sledeća članica Evropske unije.

Premijer Krivokapić govorio je  o značaju članstva Crne Gore u EU na panelu koji je bio posvećen toj temi. Premijer je kazao da je Crna Gora odlučna da u najkraćem roku završi pregovarački proces te da se očekuje da do kraja mandata 42. Vlade Crne Gore to bude i realizovano.

„Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe da Crna Gora postane prva sledeća članica Evropske unije“ kazao je premijer.