Crna Gora: Krivokapić zadovoljan radom Vlade

Crna Gora: Krivokapić zadovoljan radom Vlade

Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić, ocenio je da Vlada može biti ponosna na ono što je uradila u prvih 100 danate dodao da su očekivanja jedno, a mogućnosti drugo.

Krivokapić je na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade kazao da brojni primeri ukazuju na neodgovoran i nemaran odnos prethodnih vlada prema građanima. On je rekao da je mera funkcionisanja Crne Gore svedena na nepotizam, koji je na svakom koraku.

Krivokapić je istakao da je politička korupcija u pravosuđu doživela epilog.

“Svi građani znaju da je afera “Snimak” takva da možemo da konstatujemo da neko nije uradio posao kako je trebalo. Za to nije kriva ni Vlada, ni Skupština, nego pravosudni sistem koji je osmišljen tako da nekog brani, a nekog unapred kažnjava”, ocenio je Krivokapić.

Govoreći o epidemiji izazvanoj koronavirusom, Krivokapić je kazao da su najveći heroji zdravstveni radnici.

“Zato im dugujemo zahvalnost, jer neumorno pokušavaju da spasu svaki ljudski život”, poručio je Krivokapić.

On je ocenio da je slabost Vlade nepotpuna podrška onih koji su glasali za njen izbor, dodajući da je jedinstven slučaj u zadnjih 30 godina da najveći oponenti Vlade dolaze iz onog dela političkog spektra koji je sada u vlasti.

„To je neprirodno, ali i u takvim uslovima ova Vlada je uspela da ostvari određene rezultate”, rekao je Krivokapić

Prema njegovim rečima, Vlada pokušava da bude transparenta.

“U ovih 100 dana ne možete da pronađete jedan jedini cent korupcije. Ova Vlada želi preobražaj Crne Gore koja će obezbediti prosperitet svih”, poručio je Krivokapić.

On je rekao da je cilj Vlade da Crna Gora spremna dočeka turističku sezonu, i da će se potruditi da 35 odsto stanovništa bude vakcinisano do sredine juna.

Kako je naveo, Vlada ima izuzetnu podršku međunarodne zajednice od trenutka kada je on bio pozvan da bude gost u Briselu.

“Međunarodna zajednica prepoznaje da je ova Vlada istinski opredeljena ka evropskom putu”, istakao je Krivokapić.

Govoreći o diplomatiji, one je rekao da je zakonom definisano da samo 30 odsto političara i stručnjaka mogu da budu diplomate, i da Vlada želi da promeni „odnos karijernih diplomata i ovih drugih”.

Krivokapić je kazao da je razočaran kadrovskim rešenjima koja dobijaju i analiziraju na sednicama Vlade.

On je istakao da je opredelenje ove Vlade kompetencija, „jer ako je ona ekspertska, valjda i drugi treba da budu slični njima“.