Crna Gora: Krivokapić zvanično preuzeo dužnost premijera

Crna Gora: Krivokapić zvanično preuzeo dužnost premijera

Novi premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić u ponedeljak ujutro je i zvanično preuzeo dužnost od dosadašnjeg premijera Duška Markovića.

Marković je na Twitteru napisaoda se nada da će nova Vlada raditi i interesu svih građana.

“Današnji susret i formalna primopredaja dužnosti potvrda su demokratskog sadržaja, zrelosti i odgovornosti koju baštini naša politika,” naveo je Marković.

 

 

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su razmenili mišljenje o ambijentu koji je okarakterisala zdravstvena kriza i zahtevna ekonomska situacija. Konstatovano je da je neophodno održati investicioni ciklus i unaprediti standard građana.

Marković je novog premijera informisao o realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata sa posebnim akcentom na razvoj severa države i istakao da je najvažniji zadatak nove Vlade da što pre usvoji Budžet— kako bi se sačuvao razvojni momentum i obezbedilo nesmetano funkcionisanje sistema u celini.

Premijer Krivokapić je zahvalio na konstruktivnom pristupu i korisnim ocenio resorne sastanke koji su prethodili formiranju 42. Vlade Crne Gore.

„Naš zadatak je da na najbolji način, koristeći ljudski kapital, radimo za zajedničko dobro svih građana Crne Gore“ kazao je premijer i istakao da je formiranje ovakve Vlade jedini ispravan put za Crnu Goru u ovom trenutku.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić i šefica Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović.

Nova Vlada održala je danas i prvu sednicu koja je, kako je rekao potpredsednik Vlade Dritan Abazović, bila posvećena imenovanjima za komisije koje treba da počnu da rade i za generalnog sekretara vlade.

“Biće i informacija oko izbora glavnog pregovarača, tako da se trudimo da budemo što efikasniji”, naveo je Abazović.