Crna Gora: Lider PzP Nebojša Medojević podneo ostavku na mesto poslanika

Crna Gora: Lider PzP Nebojša Medojević podneo ostavku na mesto poslanika

Predsednik Pokreta za promene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog Fronta Nebojša Medojević podneo je ostavku na poslaničku funkciju.

On je na konferenciji za novinare rekao da je donio odluku da povuče amandmane na Predlog zakona o budžetu za ovu godinu.

“Nema potrebe da se poslanici muče i raspravljaju o mojim amandmanima. Očigledno da nisu toliko važni i time su se stekli uslovi da ispunim obećanje da podnosim ostavku na poslaničko mesto”, rekao je Medojević.

On je istakao da nije pisao amandmane na Predlog zakona o budžetu da bi pregovarao i trgovao, već da bih dobio podršku većine, prenosi Pobjeda.

Medojević je kazao da nema informaciju da su lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević imali dogovor sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem oko budžeta za ovu godinu.

Pobjeda je ranije javila da je novi mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović posredovao  u dogovoru između premijera Zdravka Krivokapića i Demokratskog fronta po kome će DF glasati za budžet, a zauzvrat će premijer otvoriti pregovore o rekonstrukciji Vlade.

“Nisam bio na toj večeri, nisam bio ni pozvan. DF je do kraja jasan – poštujemo Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), njeno jedinstvo, i mi smo spremni da ispoštujemo svaki zahtev u smislu njenih interesa, njenog statusa i položaja u Crnoj Gori”, rekao je Medojević.

On je kazao da ne prihvata da bilo ko iz crkve utiče na izglasavanje budžeta, na kadrovska pitanja, na formiranje Vlade.

“Mislim da je to štetno i opasno i za crkvu i društvo. Ti koji podržavaju i imaju ambiciju da utiču na političke odluke treba da snose odgovornost”, poručio je Medojević.

On je istakao da se SPC nekorektno odnosila prema DF-u na izborima u Nikšiću i u Herceg Novom, “te jasno je stala na stranu drugih kolega iz vladajuće većine”.

“Mislim da je DF zaslužio barem toliko poštovanja i korektnosti i malo više, imajući u vidu našu borbu i jasan stav prema interesima SPC”, naglasio je Medojević.

On je kazao da će poslanici glasati za budžet koji je, kako je rekao, “mrtvorođenče”.

“Ovo je neozbiljna i neodgovorna Vlada, sklona tajnim poslovima i rekao bih korupciji”, rekao je Medojević.

On je kazao da Vlada Zdravka Krivokapića “bez greške vodi zemlju u bankrot”.

Prema rečima Medojevića, Vlada nije uradila ništa na reformi socijalne politike.

“Vlada je spojila Ministarstvo finansija sa Ministarstvom socijalnog staranja što ne postoji nigde u svetu”, naglasio je Medojević.

On smatra da prvi potez Vlade treba da bude uvođenje vanrednog stanja i ukidanje zakonskih normi koje štite organizovani kriminal.

Medojević je rekao da Vlada svoju spoljnu politika u kontinuitetu oslanja na spoljnu politiku koju je vodio “režim Mila Đukanovića”.

“Mi smo tu debelo prevarili birače. Generalno rečeno, ova Vlada je za šest meseci pokazala da nije reformaska i da nije Vlada diskontinuiteta”, istakao je on.

Medojević je kazao da je cilj Vlade rušenje DF-a i očuvanje Đukanovića na vlasti.

“DF neće ovo posmatrati mirno. Ovo je Vlada kontinuiteta koja Crnu Goru uvodi u jedan debakl” poručio je Medojević.