Crna Gora: Mafija pretrpela ozbiljan udarac, kaže Abazović

Crna Gora: Mafija pretrpela ozbiljan udarac, kaže Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, rekao je da je hapšenje članova jednog od kotorskih kriminalnih klanova najjači udarac mafiji u protekloj deceniji koji pokazuje da u Crnoj Gori nema više nedodirljivih.

Na konferenciji za novinare organizovanoj povodom hapšenja više osoba Abazović je u ime Vlade čestitao svima koji su učestvovali u toj akciji.

„Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji u protekloj deceniji. Dobili smo brojne pohvale međunarodne zajednice i potvrdu da, kada postoji želja, svi se mogu privesti pravdi“, kazao je Abazović.

Istakao je da je Crna Gora do sada bila poznata kao zemlja koja izvozi kriminal. “Želimo da budemo poznati kao neko ko izvozi mir i prijateljstvo. Siguran sam da građani dižu glas protiv mafije i organizovanog kriminala“, naveo je Abazović.

Pomoćnik direktora Uprave policije, Dejan Knežević, kazao je da je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, podneta prijava protiv 14 osoba, od kojih su oduzeta sredstva za komunikaciju i osmatranje, eksplozivna naprava i automobili.

Uhapšeni se sumnjiče za formiranje kriminalne organizacije, ubistvo u saizvršilaštvu i ubistvo u pokušaju.

„Sa ovim se neće stati, nastavićemo prema drugim kriminalnim grupama. Policija ima kapacitete da odgovori svim izazovima koje nosi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“, poručio je Knežević.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je zadovoljan i ponosan sto je tom akcijom rukovodio novi menadžment.

„Znam da građani nisu zadovoljni dubinom reformi, ali smo krenuli odlučno. Sistem mora da bude jedinstven u borbi protiv kriminala“, istakao je Sekulović.

Crnogorska policija uhapsila je u sredu Slobodana Kašćelana koji se smatra jednim od vođa kavačkog klana, jednog od dva kriminalna klana u Crnoj Gori. U akciji policije uhapšeno je još nekoliko osoba.

Kašćelan je isitan u specijalnom državnom tužilaštvu a protiv njega i ostalih uhapšenih određeno je policijsko zadržavanje u trajanju od 72 časa.