Crna Gora: Medojević menja Abazovića?

Crna Gora: Medojević menja Abazovića?

Prema pisanju crnogorskih dnevnih novina Pobjeda, Demokratski front će tokom budućih pregovora o rekonstrukciji Vlade tražiti da predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević bude imenovan za potpredsednik Vlade zadužen za koordinaciju svih službi bezbednosti. Više izvora iz vrha DF-a je Pobjedi potvrdilo da će to biti jedan od ključnih zahteva najjače pozicione političke grupacije.

“Abazović se nije pokazao na mestu koordinatora, pogotovo kada je u pitanju zaustavljanje šverca cigareta i borbe protiv organizovanog kriminala, ta funkcija bi trebalo da pripadne Pokretu za promene, odnosno Nebojši Medojeviću jer nismo zadovoljni radom Vlade u toj oblasti,” ——rekao je izvor Pobjede iz vrha DF-a.

Prema planu DF-a, Abazović bi bio zadužen za spoljne poslove i evropske integracije kao potpredsednik Vlade. Medojević je početkom juna podneo ostavku na funkciju poslanika i očekuje sigurno potpredsedničko mesto u Vladi.

Medojević i lider Nove Andrija Mandić su u utorak veče u odvojenim izjavama napali Abazovića da je ponovo dozvolio šverc cigareta iz Luke Bar optužujući ga za nesposobnost.

“Abazović nije postigao rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca koje od njega očekuju zapadni partneri, vreme je da taj posao preuzmu ozbiljni igrači,” rekao je Medojević u izjavi za Pobjedu.

Mandić je na Tviteru napisao da su skladišta u Luci Bar ponovo puna jer, kako je naveo, ide šverc cigareta.

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je u utorak uveče da pristaje na rekonstrukciju Vlade i više resora, ali pod određenim uslovima, sadržanim u pet principa. IZmeđu ostalog, Krivokapić traži da on bira ministre, a da Abazović bude prvi potpredsednik Vlade, što znači da ga i dalje vidi na funkciji koordinatora bezbednosnog sektora iako ga je isključio iz komandnog lanca u dešavanjima na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita Joanikija.

“Predsednik Vlade odlučuje o tome koji su ministri rezultatima u proteklom periodu odgovorili izazovima resora koje pokrivaju,” navodi se u Krivokapićevom principu.

 

Izvor: Pobjeda