Crna Gora: Medojević smatra da je Vlada napravila katastrofalan propust

Crna Gora: Medojević smatra da je Vlada napravila katastrofalan propust

Jedan od lidera Demoktarskog Fronta i predsednik „Pokreta za promjene“ Nebojša Medojević, koji jednako kritikuje i vladajuću koaliciju i opoziciju, objavio je na fejsbuk stranici DF-a, da je neverovatno to što je, Vlada Crne Gore imenovala  predsednika Mila Đukanovića za šefa državne delegacije na zasedanju Generalne skupštine UN u New Yorku.

“Umesto da premijer (Zdravko Krivokapić) bude šef državne delegacije na godišnjem zasedanju Generalne Skupštine UN koja se održava u New Yorku, nesposobni premijer i njegove neznalice u kabinetu i Vladi su dopustili da šef delegacije države bude niko drugi nego pučista i šef mafije Đukanović. Neverovatno neznanje i glupost Vlade. Po Ustavu spoljnu politiku Crne Gore vodi Vlada. Vlada je trebalo da usvoji Platformu za nastup na Godišnjoj Skupštini u skladu sa spoljnom politikom Vlade. Vlada je morala da odredi sastav i šefa delegacije. To je morao biti premijer koji bi u UN zastupao politiku Vlade (ako to uopšte i postoji ),” naveo je u objavi Medojević.

Medojević smatra da Đukanović nikako nije smio biti imenovan u delegaciju, jer je “predvodio nelegalne nasilne proteste protiv Ustavnog poretka”.

“Ovako, šef delegacije države Crne Gore biće Milo Đukanović, a Ministar spoljnih poslova Radulović, biće član Milove delegacije?! Jasno je da će Đukanović iskoritisti ovaj poklon neznalica iz Vlade i u New Yorku prezentovati politiku DPS-a i svoje lične stavove, nastavljajući da optužuje SPC, Srbiju, Vladu, DF, Rusiju… za nestabilnost Crne Gore. Sigurno da Đukanović neće pričati o svojim narko kartelima i švercu cigareta, nerazrješenim ubistvima, korupciji u tužilaštvu, sudovima, policiji, vezama sa bivšim Premijerom Malte Muskatom i ubistvu novinarke Galicije Dafne, pranju novca od kocke i klađenja kineskih trijada, poslovima sa azarbejdžanskim diktatorom Alijevim, vezama sa turskim mafijašem Pekerom, Libijcima u Institutu Igalo, prodaji oružja ISIL-u…- istakao je Medojević.

Kako je rekao, „koliko moraš biti nesposoban i glup, da prepustiš Đukanoviću jednu važnu međunarodnu pozornicu i mogućnosti da preko svojih plaćenih lobista ugovori sastanke sa Bajdenom i drugim državnicima koji će, po prirodi stvari biti tamo“.

“Ovoj Vladi je nemoguće i pomoći jer su suviše nesposobni za ovaj ozbiljan posao. Mogli su makar da se prisete kako ih je Milo ponižavao oko imenovanja i razrešenja ambasadora, pa su sad imali idealnu priliku da reaguju recipročno. Neznanje Krivokapića i nesposobnost njegovih apostola nas previše košta i ugrožava vitalne nacionalne interese. Jednostavno, čovjek nije za ovaj posao i treba da podnese ostavku. Njegovo neznanje i greške su suviše skupe i plaćaju ih svi građani Crne Gore. Da ne pominjem da će tema biti klimatske promene, a da naša Vlada još nema Nacionalni plan energetske tranzicije i klimatskih promena,” zaključio je u saopštenju Medojević.