Crna Gora: Misija OEBS donirala opremu Portalu Analitika

Crna Gora: Misija OEBS donirala opremu Portalu Analitika

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala je Portalu Analitika u Podgorici komplet desktop računara sa dodatnom opremom. Ovo je samo deo planirane donacije, dok će drugi deo biti isporučen kada to dozvoli epidemiološka situacija u zemlji, saopšteno je iz OEBS Misije u Crnoj Gori.

Aktivnost je deo napora Misije da ojača privatne medije u Crnoj Gori i doprinese njihovoj daljoj profesionalizaciji i prilagođavanju izazovima digitalizacije.

„U svetu koji se brzo digitalizuje, od najveće je važnosti da novinari prate najnovije tehnološke trendove, da dodatno poboljšaju svoj novinarski rad pomoću digitalnih alata, kako bi javnosti pružili visoko-kvalitetni sadržaj“, kazala je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Maryse Daviet.

Ona je kazala da postoji bezbroj medijskih formata, ali da bi medijske kuće ostale konkurentne, potrebni su im tehnološki alati za dobijanje relevantnih i pouzdanih informacija. „Misija podržava privatne i javne medijske servise u Crnoj Gori u njihovim naporima da ostanu konkurentni i održivi“, kazala je Daviet.

Izvršna direktorica Portala Analitika Tinka Đuranović izrazila je zahvalnost na donaciji i ocenila je kao izuzetno važnu i korisnu za redakciju. „Računari sa kvalitetnom konfiguracijom omogućiće novinarima i urednicima da koriste naprednije platforme i usluge za kreiranje i postavljanje vizuelnih sadržaja“, kazala je Đuranović.

Izazovi koje donose uslova rada izazvani pandemijom COVID-19 čine upotrebu novih platformi i nadogradnju tehničke opreme još važnijim. Misija će nastaviti da podržava profesionalizaciju medija u Crnoj Gori.