Crna Gora: Nećemo odustati od normalizacije odnosa sa Srbijom, tvrdi Krivokapić

Crna Gora: Nećemo odustati od normalizacije odnosa sa Srbijom, tvrdi Krivokapić

Srpsku premijerku Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko dočekati, ali je pitanje da li će ona naći vremena da dođe, rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i istakao da Vlada neće odustati od pokušaja da normalizuje odnose sa Srbijom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da Brnabić ne može da ode Crnu Goru, jer, kako je naveo, nema ko da je dočeka.

Krivokapić je agenciji MINA rekao da nije pitanje ko će dočekati premijerku Srbije.

„Nego da li će ona naći vremena da dođe i da pozdravi sve one koji bi je rado vidjeli u Crnoj Gori, jer je ona predsednica Vlade bratske i susedne Srbije“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, građani Srbije i Crne Gore žele da se odnosi normalizuju.

„I našem narodu ne bi trebalo ispostavljati probleme u vidu tehničkih pitanja hoće li premijerku dočekati otpravnik poslova ili ambasador. I u tom formalnom smislu ima je ko dočekati“, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je poziv je i dalje otvoren „za naše najbliže susede, sa kojima delimo ljubav i brigu za naše građane, bilo da žive u Srbiji ili Crnoj Gori“.

„Dobrodošla je i ona i svako iz Srbije, jer mi nećemo odustati od pokušaja da normalizujemo odnose dve države“, poručio je Krivokapić.

Kako je naveo, odustati od toga značilo bi odustati od rođaka, braće, prijatelja, istorije, tradicije.

„A mi smo jedan režim, između ostalog, poslali u prošlost baš zbog činjenice da je htio da nam upravo sve to oduzme“, dodao je Krivokapić.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, rekla je da je “nezgodno ići u zemlju koja je proterala vašeg ambasadora i nazvala ga personom non grata”.

“Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se reši. U bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u ovom trenutku”, rekla je Brnabićeva.