Crna Gora očekuje vakcine iduće sedmice

Crna Gora očekuje vakcine iduće sedmice

Prema informacijama Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP), Vlada Crne Gore intenzivno radi na nabavci vakcina, pa bi prve količine trebalo da stignu u zemlju već sledeće sedmice.

To je rekao šef Kluba poslanika i potpredsednik SNP CG Dragan Ivanović odgovarajući poslaniku SD-a Damiru Šehoviću koji je tvrdio da će nezakonito privremeno finansiranje Vlade Crne Gore izazvati nestašicu lekova i medicinskih sredstava. On je dodao i da se građanima mora hitno objasniti šta rade Montefarm i Institut za javno zdravlje pri nabavci PCR testova i dodao da ministru koji izazove novu krizu u zdravstvenom sistemu, nije mesto u Vladi.

“Današnju insinuaciju poslanika SD-a Damira Šehovića da će Vlada Crne Gore, zbog privremenog finansiranja, ostaviti građane Crne Gore bez vakcina i lekova, SNP CG smatra neprimerenom i zlonamernom”, kazao je Ivanović.

Ivanović smatra da bi Šehović trebao da odgovori na pitanje šta je Vlada u kojoj je on učestvovao uradila na planu nabavke vakcina.

“A poznato je da je novo rukovodstvo Ministarstva zdravlja zateklo prilično haotično stanje koje je ostavio njegov partijski kolega Kenan Hrapović”, navodi se u Ivanovićevom saopštenju.

Ivanović smatra da Šehović nije bio uspešan ni u resoru koji je vodio u bivšoj Vladi.

“Bilo bi bolje da prokomentariše situaciju u prosveti i obrazovanju, umesto što se bavi oblašću s kojom nema nikakve veze”, dodaje Ivanović.

Ivanović očekuje od svih da pokažu maksimalnu odgovornost u ovom, kako je kazao, teškom trenutku i da, kako je dodao, ne zbunjuju i ne plaše građane neproverenim informacijama i tračevima.

 

“Suzbijanje pandemije i ozdravljenje građana trebalo bi da bude cilj svih nas. Nadamo se da je i bivši ministar Šehović istog mišljenja i da će ubuduće i izjave davati u skladu sa tim”, navodi se u reagovanju Ivanovića.