Crna Gora: Policija će zaštititi državu od bilo koga ko je napada, rekao je šef Policijske uprave

Crna Gora: Policija će zaštititi državu od bilo koga ko je napada, rekao je šef Policijske uprave

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović ocenio je da je bezbednosna situacija u državi stabilna. “Uprava policije štiti i štitiće državu od svih onih koji na nju atakuju,” poručio je Veljović na konferenciji za novinare.

“Poštujući različitosti i zalaganja iskazana na demokratski način podsećam da zakon mora biti jednak za sve i naglašavam da ćemo državu štititi od svih koji na bilo koji način na nju atakuju i nikome nećemo dozvoliti da ugrozi vitalne vrednosti zajedništva svih njenih građana. Naša misija i odgovornost jeste očuvanje mira i bezbjednosti u državi u kojoj živimo i radimo i koju ćemo sjutra ostaviti našoj djeci,” istakao je Veljović.

Govoreći o javnim okupljanjima koja su održana usprkos zabranama, Veljović ističe da su ona predstavljala stvarnu opasnost od širenja virusa.

“Policija je istrajno vršila svoju funkciju i primjenjivala ovlašćenja prema svim nesavjesnim pojedincima, pa iz redova SPC. Brojni napadi i manipulacije koje su konstruisane u javnosti uperene protiv policije neće nas spriječiti da svoj posao i dalje obavljamo savjesno, zakonski i odgovorno”, poručuje Veljović.

On je kazao da je tokom obezbjeđivanja neprijavljenih okupljanja povrijeđeno 49 policijskih službenika.

Govoreći o opštoj situaciji u državi, Veljović je rekao da je od jula prošle do jula ove godine počinjeno je 19 ubistava, od kojih je 17 rasvijetljeno.

“Četiri ubistva se dovode u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama. Rasvijetljenja su i ubistva od prije nekoliko godina koja se dovode u vezu sa kriminalom. Hrabro djelujemo u pronalasku i procesuiranje svih koji su se upustili u nezakonite radnje”, kazao je Veljović.

Poručuje da je predani rad na rješavanju najtežih krivičnih djela i dalje u fokusu rada policije.

“Mi ćemo istrajati u namjeri da najteža krivična djela budu rasvijetljena bez obzira na to kada su počinjena”, jasan je Veljović.

Policija se, ističe Veljović, efikasno obračunava i sa uličnom prodajom droge.