Crna Gora: “Ponovno otvaranje kompanija je najvažniji interes”, kaže predsednik Đukanović

Crna Gora: “Ponovno otvaranje kompanija je najvažniji interes”, kaže predsednik Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je najvažniji interes da se što pre ponovo otvore kompanije u Crnoj Gori.

„Dobro je što je Vlada pripremila drugi paket podrške, verujem da će treći biti usvojen uskoro i da će to biti uglavnom fokusirane mere koje imaju za cilj da stimulišu sve kompanije koje su radile u otežanim uslovima ili uopšte nisu radile. Na taj način vratit ćemo partnere natrag što će nam pomoći u oživljavanju naše ekonomije i pružanju stabilnog tempa rasta“, rekao je Milo Đukanović nakon posete Nikšiću.

„Verujući da polako ulazimo u smirujuću fazu krize, g. Milutin Simović i ja posetili smo danas Nikšić, sa namerom da čujemo najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji i da vidimo kako je ova pandemija uticala na socijalnu stabilnost. Takođesmo došli da čujemo koja je najhitnija humanitarna potreba i da sa menadžmentom razgovaramo o potrebi sinhronizovanih aktivnosti usmerenih na animiranje privrednih subjekata sa ciljem da se sa spremnošću dočekaju mere opuštanja“, rekao je Đukanović.

Predsednik je istakao da je veoma srećan zbog informacija koje je dobio. Nikšić je još jednom pokazao sjajnu funkcionalnost, saradnju i međusobno razumevanje sa državnim vlastima. Predsednik je rekao da “smo danas svedoci da je prethodni, teški period prevaziđen kao jedno specifično iskušenje koje je prošao ovaj grad i cela Crna Gora”.

„Dobra stvar je što se stvari počinju smirivati, ne samo u Nikšiću, već u celoj zemlji, a to su najvažnije informacije. Nadam se da će disciplina doprineti konačnom okončanju ove krize i stvaranju uslova za normalizaciju ekonomskog i socijalnog života u našoj zemlji“, rekao je Đukanović.

Dodao je da je zadovoljan činjenicom da su svi subjekti zdravstvenog sistema u Nikšiću efikasno radili svoj posao i da tamo nema hitnih slučajeva i potreba.

„Nakon što privedemo krizu kraju, ne smemo izgubiti nijedan dan. Poslovni subjekti moraju biti u mogućnosti da aktiviraju svoje kapacitete“, rekao je Đukanović.

Prema njegovom mišljenju, zemlja je na vreme pokazala funkcionalnost i zadovoljila potrebe najugroženijih delova stanovništva.

Istakao je da je napustio Nikšić sa pozitivnim utiskom i optimizmom.