Crna Gora: Ponovo napeto u Budvi

Crna Gora: Ponovo napeto u Budvi

Članovi i odbornici Demokrata, na čelu sa Aleksom Bečićem, probili su bezbednosni kordon i ušli u zgradu opštine u Budvi.

Iako je vršiteljica dužnosti predsednika Skupštine opštine Budva, gđa Snežana Kuč, zakazala za četvrtak konsultacije sa predsednicima klubova i nastavak dijaloga koji se odnosi na trenutnu političku situaciju, tenzije u Budvi se izgleda ne smanjuju.

Gospođa Kuč i vršilac dužnosti predsednika opštine, g. Vladimir Bulatović, došli su jutros na posao, što je izazvalo revolt demokrata, čiji su članovi ubrzo nakon toga probili kordon i ušli u kancelariju predsednika Skupštine opštine.

“Poslanici Demokratske Crne Gore ušli su u zgradu Opštine Budva i neće je napustiti dok se ne reši politička kriza u toj opštini,” rekao je odbornik demokrata Dragan Krapović nakon sastanka, održanog na Akademiji znanja.

Sastanku su prisustvovali i poslanik DPS-a Nikola Divanović i Nikola Jovanović iz DF-a. U zgradi su i bivši predsednik opštine Marko Carević koji je ušao u svoju kancelariju, kao i menadžer opštine Milo Božović.

Iz DPS-a su rekli da je tokom sastanka na Akademiji znanja došlo do nasilnog ulaska u zgradu opštine, a takođe je saopšteno da je privatno obezbeđenje koje je unajmio Bulatović izbačeno iz zgrade.

Demokrate su kazale da su brutalno prevarene i pozvale su poslanike u Skupštini Crne Gore da ne započinju sednicu parlamenta dok se ova situacija ne reši.

Krapović je ocenio da su na ljudskom nivou sedeli za stolom, jer na političkom nivou nije moguće da „ovaj tim“ sedi u istoj sobi.

“Ponašali smo se humano zbog građana Budve. Najbrutalnije smo prevareni. Kolege Divanović, Jelušić i Bulatović ponašali su se kao poslednji šarlatani i prevaranti. Oni su prevaranti i lažljivci,” rekao je Krapović.

Rekao je da je svih osam poslanika demokrata u kancelariji predsednika Skupštine opštine Budva i da neće napustiti zgradu opštine dok se situacija ne reši.

“Nema šanse da to pustimo, nema šanse da nas pregaze i ponize. Ne nameravamo nikome učiniti nešto loše. Kao što sam vam rekao, opština je naša i biće naša ili ćemo imati kakav-takav civilizovani način ove priče”, rekao je Krapović.

Politička kriza u Budvi počela je prošlog meseca nakon što je nova većina u lokalnom parlamentu odlučila da pokrene inicijativu za razrešenje opštinskog menadžmenta.