Crna Gora: Pregovori o formiranju nove vlade trebali bi uskoro početi

Crna Gora: Pregovori o formiranju nove vlade trebali bi uskoro početi

Lideri Demokratskog fronta (DF) Crne Gore dali su saglasnost nosiocu izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravku Krivokapiću da počne razgovore o formiranju buduće vlasti sa kolegama iz koalicija “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, potvrđeno je Vijestima.

Krivokapić je u utorak razgovarao sa Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem.

Krivokapić je, kako se navodi, razgovarao i sa predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem jer se očekuje početak pregovora sa Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem oko formiranja nove vlasti.

Iz Krivokapićevog tima Vijestima je potvrđeno da je on sa liderima koalicije održao sastanak na kome je, kako se navodi, definisan pregovarački tim i ustanovljena platforma koja je osnova za političke pregovore sa koalicionim partnerima iz ostale dve pobedničke koalicije.

„Svi učesnici razgovora su uvereni da će pregovori otpočeti uskoro i da će se uspešno okončati, u skladu sa očekivanjima građana Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Medojević je rekao za TV N1 Srbija da je “sada najvažnije formirati snažnu vladu koja ima jaku političku volju”.

On je izrazio nadu da će albanske i bošnjačke stranke ući u novu vladu.

“Dosadašnji razgovori ukazuju da je to veoma realno”, rekao je Medojević, koji je dodao da stavovi koje on iznosi nisu uslov za formiranje nove vlasti.

Govoreći u kontekstu borbe protiv kriminala i korupcije, Medojević je nagovestio da očekuje da bude deo novih institucija.

“Ukoliko budem vodio neku liniju za borbu protiv organizovanog kriminala, mediji će biti moji saveznici”, kazao je on.