Crna Gora: Premijer Krivokapić u prvoj zvaničnoj poseti Briselu

Crna Gora: Premijer Krivokapić u prvoj zvaničnoj poseti Briselu

Crna Gora će biti najbolji saveznik EU, napomenuo je tokom današnje zvanične posete Briselu crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

„Ovo je prva poseta tokom druge radne nedelje nove demokratske vlade i predstavlja znak najveće podrške. U ovom trenutku dok se Brisel, kao i čitav svet, bori protiv pandemije COVID-19 kada mnogi prostori nisu dostupni, čast nam je i zadovoljstvo da je posetimo “, istakao je premijer Krivokapić.

Takođe je rekao da je zadovoljan podrškom EU, napominjući da će Crna Gora biti njen najbolji partner.

Krivokapić je rekao izveštaču RTCG u Briselu da je on sam i građani Crne Gore počastvovani „što mogu da posete Brisel i Evropski savet, na čijem je čelu gospodin Šarl Mišel, u drugoj nedelji novog vladinog mandata“.

Mišel je, prema rečima premijera, želeo da iz prve ruke čuje sve informacije i pruži podršku aktivnostima kojima nova vlada teži – boljem životnom standardu građana.

„Posvećeni smo boljem kvalitetu života naših građana i investicijama koje ćemo sigurno privući i još jednoj stvari koju smo zanemarili – vladavini zakona“, napomenuo je premijer Crne Gore.

Predsednik Evropskog saveta objavio je na društvenim mrežama da su „bliske veze sa zemljama zapadnog Balkana presudne za EU“, te da je Crna Gora ključni partner.

„Imate našu punu podršku za reforme koje vaša zemlja sprovodi“, objavio je Mišel.

Ovo je prva poseta novoizabranog crnogorskog premijera evropskoj prestonici. Kasnije tokom dana Krivokapić će se sastati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a u sredu sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem, kao i predstavnicima belgijske vlade.