Crna Gora proslavlja Dan nezavisnosti

Crna Gora proslavlja Dan nezavisnosti

Referendum 21. maja 2006. godine bio je trenutak u kome je narod iskazao demokratsko pravo, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i istakao da to što Vladu ne podržava ni vladajća koalicija ni opozicija znači da je ona najbolja do sada.

On je, na svečanosti povodom obeležavanje 15 godina nezavisnosti Crne Gore, kazao da je osnovna poruka Evropske unije (EU) u razlikama koje traže najveće zajedništvo.

On je poručio da je Crna Gora država svih, u kojoj svi treba da osete blagodeti, a da taj osećaj ne bude selektivan.

“U Crnoj Gori neće biti “promene kursa”, a Vlada je apsolutno građanska. Ni vladajuća koalicija ni opozicija ne daju podršku ovoj Vladi što znači da je ona najbolja”, rekao je Krivokapić.

Iz Vlade su naveli da su svečanom obeležavanju Dana nezavisnosti prisustvovali i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, predsednik Skupštine Aleksa Bečić, ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je u autorskom tekstu da “Crna Gora ima čvrste temelje i osposobljena je da odgovori izazovima unutrašnjih previranja i neizvesnosti u regionalnom i globalnom kontekstu”.

Dodao je da je referendum 21. maja 2006. godine bio potvrda istorijske posebnosti Crne Gore.

“Zo je slučaj bez presedana, ne samo u crnogorskoj, nego i u istoriji balkanskih naroda. Time je ispravljena jedna velika istorijska nepravda, i trasiran naš evropski i evroatlantski put. Najbolji izbor za sve naše građane”, rekao je Đukanović.

On je rekao da su za ovu deceniju i po, učvrstili ekonomsku održivost Crne Gore oslobođenu dotacija i dotiranog mentaliteta koji je vređao državno i građansko dostojanstvo, prenosi Pobjeda.

“U periodu za nama učvrstili smo stabilnost Crne Gore i njen multietnički i multiverski sklad”, naveo je Đukanović.

Na kraju, kako je naglasio, vratili su Crnu Goru evropskom domu.

“Odlučno stali na put usvajanja evropskog sistema vrednosti i ostvarili napredak koji nas je kvalifikovao za članstvo u NATO, najmoćnijoj političkoj i vojnoj alijansi u istoriji čovečanstva”, napomenuo je Đukanović.