Crna Gora: Regionalne kriminalne bande prete Dritanu Abazoviću, tvrdi URA

Crna Gora: Regionalne kriminalne bande prete Dritanu Abazoviću, tvrdi URA

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA, Zoran Mikić, tvrdi da poseduju informacije da regionalna kriminalna banda preti da ugrozi živote lidera URA, Dritana Abazovića i njegove porodice. Takođe kaže da je deo svega ovoga i crnogorski državljanin, dok regionalne i crnogorske obaveštajne službe trenutno proveravaju ove informacije.

„Ne možemo da otkrijemo izvor naših informacija“, rekao je Mikić novinarima.

Ako se nešto dogodi Abazoviću, dodaje, direktno će biti odgovoran šef Nacionalne policije Veselin Veljović.

Mikić takođe podvlači da je reč o crnogorskim, odnosno kotorskim kriminalnim bandama.

Mikić je rekao da su se prvih dana nakon izbora 30. avgusta, zbog rastućih javnih tenzija, raznih pritisaka i informacija, obratili Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) i Upravi policije i zatražili od njih da procene bezbednost Abazovića.

“Do danas nismo dobili zvanične odgovore na ova pisma”, rekao je Mikić.

Mikić je rekao da su razgovarali sa službenicima ANB-a i pomoćnikom direktora Policijske uprave Dragojem Blagojevićem, koji im je nezvanično rekao da nemaju informacije da je neko želeo da ugrozi imovinu ili bezbednost Abazovića i njegove porodice.

Mikić je dodao da je od izbora 30. avgusta do danas Abazović dobio desetine pretnji putem društvenih mreža ili poslanih telefonom, kao i da je bilo okupljanja ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

“Sada imamo informacije da regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov život i život njegove porodice. To je klan koji sprovodi aktivnosti ne samo u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona”, rekao je Mikić.

Potpredsednik URA, Miloš Konatar, rekao je da je URA za ove planove saznala iz nekoliko nezavisnih izvora, koji nisu povezani.

„Mi posedujemo ove informacije i kao ozbiljna politička stranka ne želimo da širimo paniku i optužujemo nekoga bez čvrstih dokaza. Zbog toga ne možemo otkriti imena, ali želimo da javnost bude obaveštena o tome“, istakao je Konatar.