Crna Gora: Sleteli prvi putnici iz Beograda

Crna Gora: Sleteli prvi putnici iz Beograda

Prvi putnici iz Beograda sleteli su danas na aerodrome u Podgorici i Tivtu, a za danas je najavljeno sedam rotacija na ovim linijama.

“Ovo je jako značajna vest, zbog toga što je Srbija najznačajnije tržište za Aerodrome Crne Gore i verujem da će oporavak i za Aerodrome CG i nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines krenuti sa vraćanjem tržišta koja su za nas najznačajnija, a to su Srbija, Rusija, Turska, Njemačka”, rekao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić nakon sletanja aviona Er Srbije u Podgorici.

On je naveo da su linije između Crne Gore i Srbije sa najboljim kapacitetom popunjenosti.

“Već u petak imamo otvaranje nove linije ka Srbiji, između Tivta i Niša, a ove godine smo otvorili i liniju ka Dablinu u Republici Irskoj, ka Dortmundu, i sa još nekih nekoliko država Evropske unije”, saopštio je Orlandić.

On je ponovio da bi prema informacijama sa kojima raspolažu letovi ka Ruskoj federaciji iz Podgorice i Tivta, trebalo da krenu od 1. septembra.

On je podsetio da je broj putnika avionima značajno manji, zbog epidemiološke situacije i restrikcija koje su naložene od strane zemalja EU.

“Ali verujem da će se poboljšanjem epidemiološke situacije kod nas i te restrikcije vrlo brzo ukinuti i da će naši državljani će moći bez problema da ulaze u države EU”, kazao je Orlandić.

Na podgoričkom aerodromu jutros je bio i Amabasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

“Došao sam da u ime Ambasade Srbije i svoje lično ime poželim dobrodošlicu prvim putnicima sa leta Beograd – Podgorica, posle nekoliko meseci, i da izrazim svoju veliku radost i zadovoljstvo jer smo mi kao ambasada bili stalno u kontaktu i sa nadležnim zdravstvenim i drugim vlastima u Crnoj Gori”, rekao je Božović.

On očekuje da bi građani Srbije ubrzo mogli da ulaze u Crnu Goru bez trenutno aktuelnih neophodnih tesiranja na Covid-19.

“U kontaku smo sa ljudima iz Instituta za javno zdravlje Crrne Gore. Ja očekujem da će te mere popuštanja biti uskoro izrečene. Taj razlog temeljimo kako na medicinskim razlozima, odnosno povoljnoj epidemiološkoj situaciji, tako i na razlozima reciprociteta, s obzirom na to da je Srbija ukinula restriktivne mere za građane Crne Gore i oni mogu ulaziti u Srbiju bez ikakvog ograničenja i bez testa”, istakao je Božović.

Linije iz Podgorice i Tivta ka Beogradu saobraćaće svaki dan.