Crna Gora: SNP želi svoje ljude na visokim pozicijama u civilnoj administraciji

Crna Gora: SNP želi svoje ljude na visokim pozicijama u civilnoj administraciji

Političke partije nove parlamentarne većine shodno svom procentu učešća u vlasti treba da dobiju funkcije po dubini, rekao je danas funkcioner Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vasilije Lalošević.

Lalošević je, nakon sastanka sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, rekao da je sastanak bio komunikativan, kooperativan i da su na pravom putu, odnosno putu ka Evropi.

“Mislim da će nakon sutrašnjeg sastanka šefova poslaničkih klubova, shodno svom procentu učešća u vlasti, dobiti mesta po dubini”, naveo je Lalošević.

Lalošević je agenciji MINA kazao da je SNP insistirao da do kraja decembra budu usvojene izmene Zakona o slobodi veroispovesti, predložen Zakon o ispitivanju porekla imovine i počet rad na Zakonu o lustraciji.

On je rekao da je na sastanku zaključeno da Vlada definitivno mora biti formirana 2. decembra i da je potrebno sve uraditi da se demontira “režim koji su dovele Crnu Goru ovdje gdje je sada”.

“Mi hoćemo Crnu Goru jednakih šansi za sve, koja rešava probleme i ovaj sastanak je održan u tom kontekstu”, naveo je Lalošević.

On je poručio da će SNP kandidovati najbolje ljude i uradiće sve ono za šta su se svih prethodnih godina borili.

Na pitanje koja su mesta po dubini koja interesuju SNP, Lalošević je odgovorio da je suviše rano govoriti o tome.

“Nakon sutrašnjeg sastanka šefova poslaničkih klubova mi ćemo napraviti spisak i pratićemo zakonsku regulative. Spisak je ogroman, ima oko 300 – 400 pozicija”, kazao je Lalošević.

On je rekao da stranka ima ljude koji bi pokrili odgovorne pozicije, ali da bi u ovom trenutku bilo neodgovorno da se zahtevaju konkretna imena.

Prema nezvaničnim informacijama, ova stranka želi 12 direktora u upravama (agencijama), 4-5 ambasadorskih funkcija, 30 direktora škola, pet direktora bolnica ili domova zdravlja, kao i pet direktora u javnim institucijama.