Crna Gora: Turistička sezona mnogo bolja od prošlogodišnje

Crna Gora: Turistička sezona mnogo bolja od prošlogodišnje

Ova turistička sezona neuporedivo je bolja od prošlogodišnje, kazao je predsednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić u Jutarnjem programu TVCG. Smatra da je crnogorski nacionalni avioprevoznik za kratko vreme postao operativan i na pravi način pratio ozbiljnu turističku sezonu.

Hodžić je rekao da je sporno da li se ova sezona trebala ovako pripremiti i održati, jer je zdravstveno stanje stanovništva i turista ugroženo zbog epidemiološke situacije.

“Dobro je što su granice otvorene, posebno za zemlje regiona, imamo veliki broj turista iz Srbije, BiH; dolaze Albanci. Region se skoncentrisao na Crnu Goru i desio se veliki bum, ali koliko smo spremni i za to veliko je pitanje, jer su velike kolone i gužve”, rekao je Hodžić.

Ostaje, kaže, pitanje da li će doći do realizacije postsezone, što zavisi od epidemiološke situacije u zemlji i regionu.

Hodžić je rekao da je Crna Gora ove godine dala korektne cene hotelskog smještaa, iako je sve ostalo skupo.

Govoreći o radu nove aviokompanije, on je rekao da je Crna Gora za samo četiri meseca osnovala Er Montenegro, koji je za taj period postao operativan.

“Sa jednim avionom u vlasništvu i jednim iznajmljenim, Er Montenegro je pratio ozbiljnu turističku sezonu u njihovim mogućnostima i koliko je bilo realno. Slovenci nakon bankrota Adria Ervejza još nisu u mogućnosti da osnuju novu kompaniju”, podsetio je Hodžić.

On je rekao da bi kompletna turistička privreda i građani menadžmentu Er Montenegra trebalo da daju maksimalnu podršku jer je njihova borba bila neverovatna.

“Napravili su dobre rezultate, povezali su ponovo Podgoricu i Tivat sa nekim destinacijama sa kojima nisu bile povezane. Za letove između Podgorice i Beograda, i Tivta i Beograda, koji su bili skupi kod Er Srbije, Er Montenegro je uspeo da ih izbalansira i da ponudi prave cijene”, rekao je Hodžić.

Zahvaljujući Er Montenegru, kako je rekao, i crnogorske turističke agencije su dobile priliku da rade.