Crna Gora: Veljović zna ko je 2004. godine ubio Duška Jovanovića, kaže Danijela Pavićević

Crna Gora: Veljović zna ko je 2004. godine ubio Duška Jovanovića, kaže Danijela Pavićević

“Direktor policije Crne Gore Veselin Veljović rekao je na sednici Odbora za bezbednost i odbranu da zna ko je bio u automobilu iz kojeg je pucano na glavnog urednika lista “Dan” Duška Jovanovića 2004. godine,” izjavila je danas Jovanovićeva sestra, poslanik Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore, Danijela Pavićević.

Kako je rekla, zbog toga su opozicioni poslanici zatražili posebnu sednicu Odbora za bezbednost na koju bi morali doći i predstavnici tužilaštva.

“Vi znate da je Veljović ranije rekao da je ubistvo Duška Jovanovića operativno rešeno, što znači da policija zna ko je to uradio, ali nema materijalne dokaze. Na sednici Odbora tražila sam da mi to potvrdi i tražila sam detalje. Ponovio je da je operativno rešeno i da policija zna ko je bio u autu i ko je to uradio one noći”, izjavila je Pavićevićeva na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je Veljović izrazio spremnost da dođe na posebnu sednicu Odbora za bezbednost, kojoj bi morali prisustvovati i predstavnici tužilaštva.

“Mi, kao opozicioni članovi, odlučili smo da zakažemo hitnu sednicu Odbora koja će biti tematska i na kojoj će biti raspravljano o tome”, navela je Pavićevićeva.

Odgovarajući na pitanje da li zaista veruje u to što je rekao Veljović, ona je rekla da nije reč o poverenju.

“Sve što bude rekao mora biti potkrepljeno dokazima”, naglasila je Pavićevićeva.

Nebojša Medojević, jedan od lidera i poslanik Demokratskog fronta, rekao je da je Jovanović prva žrtva, prvo političko ubistvo iza kojeg stoji “mafija koja je ovim ubistvom preuzela vlast u Crnoj Gori”.

“Vrlo je opasno po život novinara da istražuju kriminalne aktivnosti i poslove koji vode do Mila Đukanovića i braće Đukanović. Duško je bio prva žrtva borbe za slobodnu, pravednu Crnu Goru, a nedugo zatim ubijen i Pukanić iz hrvatskog `Nacionala`. Ovih dana vidimo i da je novinarka Dafne Karuana Galicija, koja je ubijena na Malti, istraživala poslove koji vode do Crne Gore”, naveo je Medojević.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista “Dan”, a na 19 godina zatvora je osuđen Podgoričanin Damir Mandić, kao saučesnik u zločinu.