Crna Gora: Vlada nastavlja da radi, Bečićeve demokrate protiv uklanjanja Krivokapića

Crna Gora: Vlada nastavlja da radi, Bečićeve demokrate protiv uklanjanja Krivokapića

Vlada Crne Gore nastaviće da radi svoj posao u domenu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, a sastavnici vlade će sigurno raditi na pronalaženju sporazuma o prevazilaženju postojećeg stanja, rekao je premijer Zdravko Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje predsednika kluba socijaldemokrata Ivana Brajovića da li postoji plan za prevazilaženje do tada neprimećene političke situacije u Crnoj Gori, premijer je naveo da veličanstvena pobeda, koja se odnela 30. avgusta prošle godine, mora da ne sme biti pod znakom pitanja.

Krivokapić je rekao da je pretenciozno ovu političku situaciju kvalifikovati kao neprimećenu i istakao da pitanje poverenja u Vladu nije stvar ličnog utiska, već proverljiva činjenica, koja se utvrđuje sprovođenjem ustavom propisane procedure.

Krivokapić je naveo da pitanje kvoruma za rad Skupštine nije stvar premijera, već poslanika.

“Vlada će nastaviti da radi svoj posao u domenu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, a konstituenti vlade će sigurno raditi na pronalaženju sporazuma o prevazilaženju postojećeg stanja”, rekao je Krivokapić.

Demokrate su saopštile  da sadašnja vlada i premijer Krivokapić imaju njihovu podršku. Demokrate, sa predsednikom Aleksom Bečićem, koji je i predsednik Skupštine, rekli su da ne pristaju na rušenje Vlade Crne Gore i jedino je moguća rekonstrukcija bez izbora novog premijera.

Uoči današnjeg sastanka lidera parlamentarne većine, Demokratska Crna Gora je predstavila svoje stavove o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i odnosima dela parlamentarne većine i Vlade Crne Gore.

“Ne pristajemo na rušenje 42. demokratske Vlade Crne Gore. Ne postoji izbor novog premijera i nove vlade Crne Gore”, rekli su demokrate.

Takođe kažu da ne podržavaju raspisivanje novih parlamentarnih izbora i da je „moguća samo rekonstrukcija Vlade, zasnovana na principu saglasnosti aktuelnog premijera i parlamentarne većine“.

„Sve ostale kombinatorike su moguće, ali ne uz učešće poslanika Demokrata“, istakla je stranka.