Crna Gora: Vlada osudila incidente u Budvi i drugim gradovima

Crna Gora: Vlada osudila incidente u Budvi i drugim gradovima

Vlada Crne Gore je najoštrije osudila nasilje i incidente koji su se u poslednjih nekoliko dana dogodili u Budvi i drugim gradovima, te pozvala nadležne organe da odlučno i zakonito spreče, suzbiju i sankcionišu svaki pokušaj podrivanja demokratije i ugrožavanja mira i bezbednosti građana Crne Gore.

Iz Vlade su rekli da je napad na policijsku uniformu, napad na državu i njene osnovne vrednosti.

“Sinoć, ali i danima prije toga, svedočimo direktnim i bezobzirnim primerima protivpravnog i izgredničkog ponašanja pojedinaca i grupa u više crnogorskih gradova.

Reakcija nadležnih državnih organa uključujući i policiju, na takvo ponašanje, je njihova Ustavna dužnost i obaveza. A napad na službeno lice i nepostupanje po naređenju službenog lica, povlači krivičnu odgovornost i posledice svuda na svetu.

Dakle, na delu je oprobani obrazac ponašanja određenih političkih subjekata, koji za cilj ima destrukciju prema državi i njenim institucijama, i izazivanje nestabilnosti u Crnoj Gori.

Nažalost, efekti takvih namera u prvom redu odrazili su se na pripadnike Uprave policije, koji su radeći svoj posao profesionalno i dostojanstveno, izloženi najgrubljim uvredama i napadima od strane vinovnika pomenutih događaja,” navodi se u saopštenju Vlade.

Vlada naglašava da je napad na policijsku uniformu, napad na državu i njene temeljne vrijednosti, a nasrtaj na svakog čoveka koji pošteno zarađuje za hleb svojoj porodici predstavlja “nasilje u najprimitivnijem obliku”.

“Posebno ako imamo u vidu da je to napad na iste ljude koji su u danima najveće zdravstvene krize, na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, čuvali sigurnost i bezbednost svakog pojedinca i njegove porodice.

Vlada najoštrije osuđuje nasilje i izgrede, i poziva nadležne organe da odlučno i zakonito spreče, suzbiju i sankcionišu svaki pokušaj podrivanja demokratije i ugrožavanja mira i sigurnosti naših građana,” naglašava se u saopštenju.