Crna Gora: Voz Bar – Beograd – Bar ponovo vozi

Crna Gora: Voz Bar – Beograd – Bar ponovo vozi

Od danas će ponovo započeti međunarodni železnički saobraćaj na relaciji Bar – Beograd – Bar, koji je obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog koronavirusa, saopštile su Železnice Crne Gore.

“U početku će voziti samo noćni voz koji polazi iz Bara u 19:00, iz Podgorice u 20:05 i iz Bijelog Polja u 22:43, a u Topčider dolazi u 06:12. Polazak iz Topčidera je u 21:10. U zavisnosti od interesa i potražnje, uskoro će sa vožnjom početi i dnevni voz,” navodi se u saopštenju Železnica Crne Gore.

Dodaju da bi u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih železničkih institucija, putnici na međunarodnim železničkim linijama trebalo da se pridržavaju sledećih mera:

„Nošenje zaštitnih maski je obavezno prilikom kupovine karte za voz, ulaska u voz i tokom putovanja, osim kada su putnici sami u kabini, i za decu mlađu od pet godina.

Merenje temperature je obavezno pri ulasku u voz. U slučaju simptoma i znakova infekcije, ulazak u voz je zabranjen, a samoizolacija i testiranje su obavezni, uz obavezno poštovanje smernica u skladu sa rezultatima ispitivanja.

Zdravstveni problemi ili bilo koji simptomi bolesti koji se jave tokom putovanja moraju se prijaviti kondukteru.

Fizička udaljenost se mora održavati prilikom kupovine karata, na peronima i u vozu.

Putnici koji dolaze iz inostranstva u Crnu Goru dužni su da imaju važeći negativni PCR test na koronavirus ili pozitivni ELISA test ne stariji od 72 sata, u skladu sa NKT procedurama,” navode Železnice Crne Gore.

Od putnika traže da kupe karte unapred, kad god je to moguće.

“Preporučujemo putnicima da na stanicu dođu pola sata pre polaska kako bi smanjili gužvu prilikom kupovine karte. Molimo putnike da se pridržavaju svih preporučenih mjera”, kažu u Železnicama Crne Gore.