Crna Gora: Zaplenjeno više od 1500 kg kokaina

Crna Gora: Zaplenjeno više od 1500 kg kokaina

Policija Crne Gore pronašla je u jednom magacinu u Zeti 1205 pakovanja kokaina i uhapsila dve osobe. Prema nezvaničnim informacijama, ukupna težina zaplenjene droge je preko 1500 kilograma što je najveća pojedinačna zaplena ikad u Crnoj Gori.

Policija se oglasila kratkim saopštenjem u kojem se kaže da je droga zaplenjena na jednom mestu i to u skladištu u mestu Mojanovići. Navodno je i u ovom slučaju droga bila u pošiljci banana. Sumnja se da je pošiljka stigla brodom preko luke Bar. Interesantno je da je većina pakovanja obeležena a na nekima od njih je pisalo “COVID”.

Identitet uhapšenih nije saopšten a policija je zbog akcije, pod kodnim nazivom “187”, blokirala nekoliko ulica u blizini Uprave policije. Akcija je, kako se napominje u saopštenju, izvedena u saradnji policije i Uprave carina Crne Gore.

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, objavom na Twitteru, čestitao je policiji i carini na velikom uspehu.

“Kakav podvig crnogorske policije. Čestitam MUP- Crne Gore, direktoru, menadžmentu i službenicima Uprave policije, kao i Upravi za carine na istorijskoj zapleni kokaina”, napisao je Abazović.

Dodao je da Vlada Crne Gore radi ono što je obećala i da “ova zemlja neće biti zemlja kriminala”.

Mediteranske luke u regionu već su odavno poznate švercerima droge a najčešće se kokain krije u pošiljkama banana. Pre nekoliko meseci hrvatska policija je u luci Ploče pronašla 585 kilograma kokaina u kontejneru koji nije preuzet za dalji transport. Na deklaraciji je pisalo da se u kontejneru nalaze banane.

Nedavno je, takođe u Pločama, 18 kilograma kokaina među bananama zalutalo u tržni centar “Lidl”. Drogu je pronašla radnica koja je krenula da otpakuje voće.