Crna Gora: Zapošljavanje bez obaveze članstva u DPS

Crna Gora: Zapošljavanje bez obaveze članstva u DPS

Stranke koje čine parlamentarnu većinu izabraće svoje najbolje stručnjake, tražiti da se prijave na konkurse i da na njima učestvuju paralelno sa svima ostalima, kazao je funkcioner Demokratskog fronta Crne Gore, Slaven Radunović.

On je, nakon razgovora predstavnika parlamentarne većine sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, novinarima kazao da je završen jedan vrlo važan sastanak.

„U ime šefova poslaničkih klubova i mandatara, mogu da obradujem građane. Napravili smo važan dogovor, da pristupimo potpunoj demontaži sistema Demokratske partije socijalista (DPS) i načina zapošljavanja zasnovanog na nepotizmi, korupciji, te da okrenemo novi list za Crnu Goru“, naveo je Radunović.

On je kazao da će parlamentarna većina krenuti sa izmenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

„To će da omogući da svi rukovodeći kadrovi po upravama, raznim institucijama, preduzećima i samom ministarstvu, ispod nivoa državnog sekretara, prođu jednu vrstu reizbora, da se provjere njihove reference i da uđu u takmičenje sa građanima koji imaju vještine i znanja, ali sada bez ‘filtera’ i obavezne članske karte DPS-a“, precizirao je Radunović.

Kako je naveo, u direktoratima postoje ljudi koji dobro rade svoj posao.

„I oni će, ako bodovanje bude korektno, ostati na pozicijama. Čak i neko neko ko je bio za DPS može proći, samo ako je radio iskreno i pošteno“, pojasnio je Radunović.

Na pitanje kada će se krenuti sa izmjenom Zakona i kako će to ići, on je odgovorio da su danas pokušali da dođu do nekih datuma do kada bi one mogle biti završene.

„U svakom slučaju, nadamo se da će taj zakon da bude u prvom setu onih koje će Skupština usvojiti nakon izbora Vlade”, dodao je Radunović.