Crna Gora: Završni koraci za formiranje novog nacionalnog avio-prevoznika

Crna Gora: Završni koraci za formiranje novog nacionalnog avio-prevoznika

Vlada će u četvrtak doneti konačnu odluku o izvršnom direktoru i odboru direktora nove nacionalne aviokompanije “ToMontenegro”, saopštilo je Ministarstvo finansija, dodajući da je nadležni odbor koji je zadužen da sačini spisak predloženih kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora ToMontenegro završio svoj rad i svi kandidati ispunjavaju zakonske uslove i imaju potrebne kvalifikacije.

„Spisak čini šest vrhunskih stručnjaka i Crna Gora će biti ponosna na njih zbog njihovg znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta. Vlada će o listi predloženih kandidata odlučiti na sednici zakazanoj za četvrtak, 4. februara”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija na čelu sa Milojkom Spajićem.

U saopštenju nije precizirano ko će biti izvršni direktor i pet članova odbora direktora nove avio-kompanije.

Prema dnevniku Dan, Predrag Todorović biće imenovan za izvršnog direktora nove nacionalne aviokompanije. Proveo je više od decenije u evropskom vazduhoplovstvu. Prema njegovom Linkedin profilu, Todorović je radio u kompaniji Pro Sky France od 2010. do 2018. godine, kompaniji koja iznajmljuje avione celom svetu, a od tada je karijeru nastavio u Citizen Planeu. Reč je o kompaniji koja ima platformu za prodaju slobodnih sedišta svih avio-kompanija. Savremeni softver kompanije traži dostupna sedišta i nudi ih na mreži. Todorović je radio u prodaji i unapređen je na izvršne funkcije. Njegov profil takođe navodi da je igrao vaterpolo.

Imenovanje Todorovića za izvršnog direktora ne bi trebalo dovoditi u pitanje, navodi Dan.

Iz izvora bliskih Vladi, dnevnik je takođe saznao da će jedan od članova odbora biti strani državljanin. Naime, radi se o italijanskom državljaninu, koji se prijavio na javni poziv za izbor članova odbora direktora nove kompanije.