Crnogorska policija zaplijenila veliku količinu narkotika

Crnogorska policija zaplijenila veliku količinu narkotika

Crnogorska policija saopštila je da je u dva odvojena slučaja zaplijenila više od polovine kilograma heroina i 170 kilograma „skanka“, genetski modifikovane marihuane.

Osoba identifikovana kao E. M. (36) iz Rožaja, prema navodima policije, uhapšena je u Beranama zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnje, posjedovanja i trgovine narkoticima.

“Službenici Odjeljenja za borbu protiv narkotika, u saradnji sa policajcima Centra bezbjednosti Berane, izvršili su pretragu vozila” Peugeot 307 “, kojim je upravljao E. M. (36) iz Rožaja, dok su dva lica bila u vozilu. Tokom inspekcije, u rezervnoj gumi, policajci su pronašli PVC pakovanje sa supstancom u prahu za koju se sumnja da je heroin, ukupne težine 522,9 grama“, navodi se u saopštenju policije.

Državni tužilac u Bijelom Polju naredio je hapšenje E. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo

U drugom slučaju, službenici Odjela za graničnu bezbjednost Ulcinj, u pomorskoj zoni na rijeci Bojani, prije zajedničkog ušća na crnogorskoj strani, pronašli u sedam odbačenih velikih putničkih torbi .

“Službenici Policijske uprave su obaviješteni o predmetu i obavili inspekciju sa službenicima Odjeljenja za bezbjednost u Ulcinju. U vrećama je bilo ukupno 143 PVC paketa koji sadrže tamni zelenu materiju za koju se sumnja da je vrsta marihuane. Policija preduzima potrebne mjere i radnje kako bi pronašla osobu koja je krijumčila pronađenu drogu“, saoštila je policija.

Pronađeni heroin i marihuana će biti proslijeđeni Forenzičkom centru na stručnu procjenu.