Crnogorski novinari nakon saslušanja pušteni na slobodu

Crnogorski novinari nakon saslušanja pušteni na slobodu

Crnogorski novinari Gojko Raičević i Dražen Živković, koji su bili uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo objavljivanja lažnih vesti sa ciljem izazivanje panike i nemira, pušteni su danas da se brane sa slobode.

Njihov advokat Vladan Bojić je ovo saopštio nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, navodeći da nema elemenata krivičnog dela koje im se stavlja na teret.

Policija u Podgorici uhapsila je sinoć Živkovića i Raičevića zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo objavljivanja lažnih vesti sa ciljem izazivanje panike i nemira, saopštila je Uprava policije.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa događajem u Vili Gorica u Podgorici a bez prethodne provere informacije.

Raičević je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, izvršio ovo krivično delo na isti način, objavljivanjem lažne vesti na tom portalu.

Uprava policije saopštila je ranije da su aposlutno netačne informacije da je u nedjelju u Vili Gorica u Podgorici odjeknula eksplozija i da bezbednosne službe sumnjaju na pokušaj diverzije.

Raičević je po izlasku sa saslušanja kazao da je ovde nesumnjivo reč o zaveri Policije, Sudstva i Tužilaštva, kojom koordiniše Američka ambasada, i istakao da nije slučajno što su baš juče uhapšeni Dražen Živković i on.

„Nakon hapšenja mlade koleginice Anđele Đikanović, ja sam svojim prijateljima rekao: Ja sam sledeći, kao što njeno hapšenje nije bilo slučajno. Ništa nije slučajno, jer je tu „super“ NATO antihibridni tim sa raznoraznim forenzičkim metodama, koji sa određenim analitičarima iz Srbije, crtaju mete portalu IN4S”, kazao je Raičević./ibna