back to top
NaslovnicaVestiDANI SAVREMENOG ITALIJANSKOG FILMA: Velika internacionalna kulturna manifestacija u Kruševcu

DANI SAVREMENOG ITALIJANSKOG FILMA: Velika internacionalna kulturna manifestacija u Kruševcu

Projekcijom filma „Opušteno“ u Bioskopu “Kruševac” započeli su Dani savremene italijanske kinematografije, koje organizuje Kulturni centar Kruševac, u saradnji sa Udruženjem „Dante Aligijeri“ iz Vranja, Aktivom nastavnika italijanskog jezika Rasinskog okruga i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Dani savremene italijanske kinematografije održavaju se od 3. do 7. juna i na programu će imati pet filmova koji će biti prikazani u originalnoj verziji na italijanskom jeziku sa titlovima na srpskom.

– Osnovna delatnost našeg Udruženja je organizovanje kurseva italijanskog jezika, kako u sedištu, tako i online, ali i u drugim školama sa kojima imamo dogovor, potom organizovanje izložbi, koncerata, promocije knjiga i druge kulturne događaje, a ovom manifestacijom zvanično započinjemo saradnju sa Kulturnim centrom Kruševac koja je krenula još 2010. godine kada je naše društvo iz Niša ovde realizovalo jedan koncert. Sada se predstavljamo filmovima koji su nastali u Italiji u poslednjih 10 godina i učestvovali su na glavnim italijanskim i evropskim filmskim festivalima, a njihovu selekciju je izvršio sam Kulturni centar i nadamo se da to vremenom postane tradicija, изјавио је Gaetano Paolilo, predsednik Udruženja „Dante Alighieri“.

- Advertisement -

U programu je rikazan film “Opušteno” (2011), režija: Frančesko Bruni, zatim “Leopardi” (2024), režija: Mario Martone, a večeras sledi “Izvinite što postojim “ (2014), režija: Rikardo Milani. U četvrtak će Kruševljani moći da pogledaju film “Da li si ikad bila na Mesecu? (2015), režija: Paolo Đenoveze, a u petak “Preduzetnik (2011), režija: Đulijano Montaldo

Kurir

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

STRAŠNA NESREĆA U BARU: Mladić povrijeđen u sudaru motora i automobila

Teška saobraćajna nesreća u Baru, mladić star 20 godina teško povrijeđen Popodne je došlo do...

Situacija koja je Novaka ostavila u ŠOKU: Trebalo je da se porodi na stadionu? Nikada nisam bio u ovoj poziciji…

Specijalni izveštač Kurira iz Londona, Vuk Brajović U danu dva velika sportska finala – Đoković-Alkaraz...

STRAŠNA NESREĆA U BARU: Mladić povrijeđen u sudaru motora i automobila

Teška saobraćajna nesreća u Baru, mladić star 20 godina teško povrijeđen Popodne je došlo do...