Demokratski Front osudio ispitivanje Milačića

Demokratski Front osudio ispitivanje Milačića

Crnogorska stranka Demokratski front (DF) osudila je policijsko ispitivanje predsjednika stranke Prava Crna Gora, Marka Milačića, zbog paljenja zastave NATO-a na trgu u Podgorici, ističući da su crnogorski funkcioneri, kao demokratski korak, okvalifikovali nošenje zastave “terorističke OVK i dobrodošli za one koji su počinili monstruozne zločine nad srpskim i crnogorskim narodom na Kosovu i Metohiji”.

“Nedavno je cela Crna Gora imala priliku da vidi albanske stranke u Tuzima kako proslavljaju pobedu na izborima, noseći zastave terorističke OVK, uz frenetično skandiranje za one koji su počinili monstruozne zločine protiv srpskog i crnogorskog naroda na Kosovu i Metohiji. Međutim, to nije bilo dovoljno za istragu tužilaštva, a od funkcionera režima ovaj čin je okvalifikovan kao demokratski korak koji treba razumeti”, navodi se u saopštenju DF.

DF ocenjuje da je svaki stav, različit od režima u Crnoj Gori podložan krivičnom gonjenju, što je još jedan dokaz političkog zarobljavanja pravosudnih institucija.

U saopštenju se navodi da s Milačićevim saslušanjem organi vlasti nastavljaju sa brutalnim suzbijanjem demokratskih sloboda proklamovanih Ustavom, zbog javnog izražavanja političkog stava i mišljenja.

“Sukobi sa političkim protivnicima u Crnoj Gori postali su pravilo, pokušavajući suzbiti svaku vrstu demokratskog otpora, tako da se taj totalitarni sistem može zaokružiti zakonom, zbog čega bi ideja demokratskog oslobođenja Crne Gore trebalo da bude još snažnije podržan “, rekao je DF.

Lider stranke Prava Crna Gora, Marko Milačić, zapalio je zastavu NATO-a na Trgu nezavisnosti u Podgorici, rekavši da će “baklje slobode”, kao oblik otpora okupatoru, biti paljene 4. aprila.

Nakon saslušanja u policiji, Milačić je u utorak rekao da NATO “zapalio zemlju” i da im je zbog toga zapalio zastavu.

“Kako je NATO nezakonito, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN-a, bombardovao našu zemlju, ali i bratsku Srbiju, i ubio troje dece u Murinu; kako su ubili hiljade drugih civila na ovom području, za štose nikada nije izvinio; kako je NATO sa svojim lokalni saučesnicima u kriminalu gurnuo ovu zemlju u ovaj vojni savez suprotno volji većine i bez referenduma; kako je NATO globalna teroristička organizacija čiji je cilj zaštita političkih, ekonomskih i vojnih interesa američke vanjske, neo-imperijalne politike; kako NATO, kao globalna antidemokratska organizacija, decenijama podržava domaću antidemokratsku organizaciju, DPS Mila Đukanovića, zbog svega toga, jeste i biće dužnost i obaveza da obeležimo rođendan NATO saveza,” kaže Milačić.