Dendias se na Malti sastao sa Bartlolom i Vellom

Dendias se na Malti sastao sa Bartlolom i Vellom

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias posetio je Maltu u sredu, gde se sastao sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Evaristom Bartolom, dok ga je takođe primio predsednik Malte i bivši ministar spoljnih poslova George Vella.

Sa svojim malteškim kolegom grčki ministar spoljnih poslova razgovarao je o jačanju bilateralnih odnosa, imigracijama i regionalnom razvoju, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova na Twitteru.

RAzgovori su nastavljeni tokom radnog ručka.

Tokom sastanka s malteškim predsednikom Georgeom Vellom, Nikos Dendias objasnio je stav grčke Vlade da memorandumima između Turske i libijske Vlade u Tripoliju destabilizuju regiju i da ni na koji način ne olakšavaju proces pronalaženja zajedničkih osnova za rešavanje libijske krize.

U svom obraćanju nakon sastanka, Nikos Dendias rekao je da su prodiskutovali „ukupnu situaciju u našem regionu, posebno situaciju u Libiji i razvoj događaja koji su pratili nelegalne i nepostojeće memorandume koje su potpisali predsednik libijske prelazne Vlade Sarraj i turska Vlada“.

„Moram reći da sam imao veliku korist od mudrih reči predsednika Malte, koji regiju i Libiju izuzetno dobro poznaje“, nastavio je Nikos Dendias, zahvalivši Georgeu Velli na dobrodošlici i informacijama koje je pružio o Libiji.

Osvrćući se na bilateralne odnose Grčke i Malte, grčki ministar spoljnih poslova opisao ih je kao odlične, napomenuvši da uvek ima prostora za napredak. / ibna